
İzmir'e Büyük Yatırımlar
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İzmir'de 2003 yılından bu yana toplam 65 milyar 632 milyon lira yatırım yapıldığını açıkladı.
221 Tesis Hizmete Girdi
Yapılan yazılı açıklamada, 221 tesis inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunulduğu belirtildi. Balta, bu süre zarfında 36 baraj, 10 gölet ve 9 yer altı depolama sistemi inşa ettiklerini ifade etti.
Depolama Kapasitesinin Artışı
Balta, bu süreçte toplam 55 depolama tesisi ile depolama hacminin 1 milyar 103 milyon 500 bin metreküp seviyesine ulaştığını vurguladı. Ayrıca, 5 içme suyu projesi ile İzmir'in içme suyu kapasitesinin yıllık toplam 319,3 milyon metreküpe çıkarıldığını ekledi.
Sulama Sistemleri ve Ekonomik Etkileri
51 sulama tesisinin devreye alındığını ve yaklaşık 536 bin 210 dekar araziyi modern sulama sistemleri ile buluşturduklarını söyledi. Bu yatırımlar yıl boyunca İzmirli üreticilere 4 milyar 557 milyon lira ek kazanç sağladı.
Taşkın Koruma ve Arazi Geliştirme Çalışmaları
Balta, 108 koruma tesisi inşa ettiklerini ve 'Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri' ile 109 bin 500 dekar arazide çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Bu çalışmalar neticesinde 65 milyon 700 bin lira zirai gelir artışı sağlandığı kaydedildi.
İzmir'de 2003 yılından bu yana DSİ tarafından 65 milyar 632 milyon liralık yatırım yapıldı. Yatırımlarla birlikte 221 tesis hizmete açıldı. DSİ'nin yaptığı çalışmalar kapsamında 22 yılda kent genelinde 36 baraj, 10 gölet ile 9 yer altı depolama sistemi inşa edildi.
İzmir'de 2003 yılından bu yana DSİ tarafından 65 milyar 632 milyon liralık yatırım yapıldı. Yatırımlarla birlikte 221 tesis hizmete açıldı. DSİ'nin yaptığı çalışmalar kapsamında 22 yılda kent genelinde 36 baraj, 10 gölet ile 9 yer altı depolama sistemi inşa edildi.