Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Terörist Yakalandı: DHKP-C Üyesi E.Y. Hapse Girdi

Dikili'de jandarmanın uygulamasından kaçmaya çalışan DHKP-C üyesi E.Y. yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:29
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:29

İzmir'de Terörist Yakalandı: DHKP-C Üyesi E.Y. Hapse Girdi

İzmir'de Terörist Yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyon neticesinde terör örgütü DHKP-C üyesi E.Y. yakalandı.

Kaçmaya Çalıştı, Yakalandı

6 Ekim'de gerçekleştirilen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması sırasında, jandarma uygulama noktasında bir aracın içerisinden inerek kaçmaya çalışan E.Y., ekiplerin dikkati sayesinde hemen yakalandı.

Cezası Kesinleşti

Yapılan kimlik sorgulamasında, E.Y.'nin terör örgütü DHKP-C ile bağlantısı olduğu ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Bombalı Düzeneği Ele Geçirildi

2005 yılında İstanbul’daki adresinde düzenlenen bir aramada, E.Y.’nin evinde bomba düzeneği ve patlayıcı maddeler ele geçirilmişti. Yakalanan şahıs, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven...

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması esnasında araçtan atlayarak kaçmaya çalışan E.Y, ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Kimlik sorgusunda terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı bulunduğu belirlenen E.Y, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.