Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Dolandırıcılara Hapis Cezası Verildi

İzmir'de birisini dolandıran iki sanığa hapis cezası verildi. Dolandırıcılık yöntemlerine dikkat!

Yayın Tarihi: 21.10.2024 12:38
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:38

İzmir'de Dolandırıcılara Hapis Cezası Verildi

İzmir'de Dolandırıcılık Davası Sonuçlandı

İzmir'de, kendilerini bankacı olarak tanıtarak bir kişiyi dolandıran iki sanığa mahkeme tarafından hapis cezası verildi. Dava, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Dolandırıcılık Yöntemi

2022 yılında Buca'da yaşayan Şerif Çil'i telefonla arayan biri, banka görevlisi olduğunu iddia ederek hesabından kredi çekildiğini ve başka hesaplara para transferinin yapıldığını bildirdi. Çil, telefon görüşmesinde dolandırıcıları doğru bilgilendirdiğini, kendisine herhangi bir kredi başvurusu olmadığını belirtti fakat şüpheliler, kredi işleminin iptali için bir link göndereceklerini söylediler. Çil, bu ilana tıklayarak şüphelilerin talimatlarını uyguladı.

Hesaplar Boşaldı

Bir süre sonra Çil, hesabını kontrol ettiğinde 93 bin lira kredinin çekildiğini ve paranın başka hesaplara aktarıldığını fark etti. Bunun üzerine en yakın banka şubesine başvurarak dolandırıldığını anlattı. Mahkeme Kararı

İki sanık, hakkında suç duyurusunun ardından gözaltına alındı ve mahkeme süreci başladı. Sonuç olarak sanıklardan D.Z. 3 yıl 9 ay hapis ve 96 bin 500 lira para cezasına, K.İ. ise 3 yıl 4 ay hapis ve 21 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mağdurun Açıklamaları

Şerif Çil, o süreçte yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Banka görevlisi olduğunu düşündüğüm kişinin söyledikleri karşısında panik yaptım. Linke tıkladım ve tüm hesaplarım ele geçirildi." Çil, dolandırıcılık sonucunda aile ilişkilerinde sorunlar yaşadığını ve borçlarını zamanında ödeyemediğini ifade etti. Ayrıca, bankanın durumdan sorumlu olduğunu ve kredi borcunun iptali için manevi tazminat davası açacağını belirtti.

Hukukçulardan Uyarı

Dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte, internet bankacılığı kullanımına da dikkat çekilmekte. Avukat Ali Onar, müvekkilinin durumunda bankanın sorumluluğunu vurguladı ve dolandırıcıların eyleminin nitelikli dolandırıcılık olarak tanımlandığını belirtti. Bu tür vakalar, dikkatli olunması gereken alanlardan biri olarak öne çıkmakta.

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtıp bir kişinin hesabından kredi çekerek nitelikli...

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtıp bir kişinin hesabından kredi çekerek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları suçlamasıyla yargılanan 2 sanığa hapis cezası verildi. Davacının avukatı Ali Onar, AA muhabirine açıklama yaptı.