Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İtalya'nın Başkenti Roma'da Neron'a Ait Bir Tiyatronun Kalıntıları Bulundu

İtalya'nın başkenti Roma'da, arkeologlar Vatikan yakınlarındaki Rovere Sarayı'nın avlusunda yaptığı kazılar sonucunda, Roma İmparatoru Neron'a ait bir tiyatronun kalıntıları keşfedildi. Antik Roma'da milattan sonra 54-68 yıllarında imparator olan Neron'un yaptırdığı özel tiyatro, şimdiye kadar sadece eski metinlerde adı geçtiği için bir dönem var olduğu biliniyordu. Arkeologlar kazılarında, mermer sütunlar, altın varaklı alçı süslemeler ve tiyatrodaki dekorlar için kullanılan odalar buldu. Kazıyı başlatan Arkeolog Renato Sebastiani, Rovere Sarayı'nın altındaki arkeolojik keşiflerin, antik Roma'dan Orta Çağ dönemine kadar uzanan geniş bir zaman aralığı hakkında bilgi sağladığını belirtti. Roma Arkeolojik Alan Sorumlusu Daniela Porro, bu keşfin olağanüstü derecede önemli olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 27.07.2023 15:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İtalya'nın Başkenti Roma'da Neron'a Ait Bir Tiyatronun Kalıntıları Bulundu

İtalya'nın Başkenti Roma'da Neron'a Ait Bir Tiyatronun Kalıntıları Bulundu

İtalya'nın başkenti Roma'da, arkeologların Vatikan yakınlarındaki Rovere Sarayı'nın avlusunda yaptığı kazılar sonucunda, Roma İmparatoru Neron'a ait bir tiyatronun kalıntıları keşfedildi. Antik Roma'da milattan sonra 54-68 yıllarında imparator olan Neron'un yaptırdığı özel tiyatro, şimdiye kadar sadece eski metinlerde adı geçtiği için bir dönem var olduğu biliniyordu.

Arkeologlar kazılarında, mermer sütunlar, altın varaklı alçı süslemeler ve tiyatrodaki dekorlar için kullanılan odalar buldu. Kazıyı başlatan Arkeolog Renato Sebastiani, Rovere Sarayı'nın altındaki arkeolojik keşiflerin, antik Roma'dan Orta Çağ dönemine kadar uzanan geniş bir zaman aralığı hakkında bilgi sağladığını belirtti.

Roma Arkeolojik Alan Sorumlusu Daniela Porro, bu keşfin olağanüstü derecede önemli olduğunu ifade etti.