Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İtalya'da Bir Peynir Fabrikasında Meydana Gelen Kaza Sonucu 74 Yaşındaki Üretici Hayatını Kaybetti

İtalya'da bir peynir fabrikasında meydana gelen kaza sonucu 74 yaşındaki üretici hayatını kaybetti. Fabrikadaki bir rafın kırılması sonucu binlerce peynir tekerleği düştü. Üretici, düşen tekerlerin altında kalarak hayatını kaybetti. Olayın ekonomik maliyeti 7 milyon euro olarak tahmin ediliyor.

Yayın Tarihi: 08.08.2023 15:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İtalya'da Bir Peynir Fabrikasında Meydana Gelen Kaza Sonucu 74 Yaşındaki Üretici Hayatını Kaybetti

74 yaşındaki Giacomo Chiapparini, Lombardiya bölgesinde parmesana yakın bir tür peynir üretiyordu. AFP haber ajansına konuşan itfaiyeci Antonion Dusi kazanın bir rafın kırılması sonucu yaşandığını söyledi. Kırılan raf zincirleme etki yaratarak binlerce peynir tekerleğini düşürdü.

Peynir deposundaki rafların yüksekliğinin 10 metre olduğu kaydediliyor. Tekerleklerin her biri de 40 kilo civarındaydı. İtalyan itfaiyeci, Chiapparini’ye ancak 12 saatte ulaşılabildiğini söyledi. Bölgede yaşayan bir görgü tanığına göre depodaki olay “gökgürültüsü gibi bir ses” çıkardı. Olayın ekonomik maliyetinin ise 7 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. İtalyan medyasına konuşan Chiapparini’nin komşusu, peynir üreticisi adamı “çok bonkör, yardımsever biri” olarak anlattı.

Chiapparini’nin uzun süre önce bir çocuğunu kaybettiği de aktarıldı. Milano’nun 50 kilometre doğusunda yaşanan ölümlü kazada depoda 25 bin civarında peynir tekerleği bulunuyordu. Peynirin, parmesana yakın Grana Padano türü olduğu da aktarılıyor. Chiapparini’nin şirketi 2006 yılından bu yana bu peyniri üretiyor.

Newsweek'ın İtalyan Il Messaggero gazetesine dayandırdığı haberine göre, Bergamo şehrindeki bir peynir fabrikasında binlerce teker peynirin bulunduğu raf çöktü.

Yetkililer, 70'li yaşlarda olduğu bildirilen Giacomo Chiapparini'nin, çöken raftan düşen peynir tekerlerinin altında kalarak öldüğünü kaydetti.

İtalyan Corriere Della Sera gazetesinin haberine göre, Chiapparini bir makine parçasını kontrol etmek için sahibi olduğu fabrikaya gitti.

Peynir tekerlerinin bulunduğu raflardan bazılarının çökmesi üzerine, fabrikanın dışındaki çalışanlar itfaiyeyi aradı.

İtfaiyeciler, gece boyu süren aramanın ardından Chiapparini'nin cesedini, kontrol ettiği düşünülen makineden 12 metre uzakta buldu.