Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsviçre, Kalifiye Eleman İhtiyacını Dışarıdan Karşılıyor

İsviçre, pandemi sonrası kalifiye eleman bulmakta zorlanan birçok Avrupa ülkesi gibi, çözümü dışarıdan işçi almakta buldu. Ülke, sağlık sektörü başta olmak üzere turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi çeşitli kadrolar için 85 bin işçi almayı planlıyor. Özellikle doktor açığı konusunda sıkıntı çeken İsviçre, yaşlı bakım ve hastanelerde çalıştırmak üzere hemşire alımı da yapmayı planlıyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 22:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsviçre, Kalifiye Eleman İhtiyacını Dışarıdan Karşılıyor

İsviçre, pandemi sonrası kalifiye eleman bulmakta zorlanan birçok Avrupa ülkesi gibi, çözümü dışarıdan işçi almakta buldu.

Ülke, sağlık sektörü başta olmak üzere turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi çeşitli kadrolar için 85 bin işçi almayı planlıyor.

365 BİNE KADAR ÇIKABİLİR

Özellikle doktor açığı konusunda sıkıntı çeken İsviçre, yaşlı bakım ve hastanelerde çalıştırmak üzere hemşire alımı da yapmayı planlıyor. Ancak, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçıp İsviçre’ye sığınanların bu açığı kapatamayacağı yetkililer tarafından belirtiliyor. Bu durumda İsviçre’nin şu anda 85 bin vasıflı işçi açığı bulunuyor ve bu rakam yıl sonunda 365 bin kişiye kadar yükselebilir.

Yurt dışında çalışmak isteyenler için İsviçre, cazip bir seçenek olabilir.

İsviçre için işçi arayan DynaJobs veya Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvurarak, kendinize uygun işi bulabilirsiniz. Kurumlardan bilgi alabilirsiniz ancak iş başvurusu için sizden özel bilgilerinizi isteyenlere veya ücret talep edenlere inanmamanız gerektiği uyarısı da yapıldı.

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

İsviçre, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Ülkede saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangı (yaklaşık 596 TL), aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 103 bin TL) olarak belirlenmiştir.