İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e Yönelik Saldırılara İzin Veriliyor
İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara bilinçli bir şekilde izin verilerek İslam düşmanlığı körükleniyor. Avrupa'daki sistematik provokasyonlar artarak devam ederken, Fransız dergi Charlie Hebdo da skandal bir kapak yayınladı.
Yayın Tarihi: 09.09.2023 06:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11
Abone Ol
İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara bilinçli bir şekilde izin verilerek İslam düşmanlığı körükleniyor.
Avrupa'daki sistematik provokasyonlar artarak devam ederken, Fransız dergi Charlie Hebdo da skandal bir kapak yayınladı. Dergi bu ayın kapağında kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e dil uzattı. Kapakta şu hadsiz ifadeler yer aldı: 'Kur'an'ı yakmayı bırakın, okuyun, çok eğlenceli. Daha önce hiç bu kadar gülmemiştim.' Fransız derginin skandal kapağı sosyal medyada büyük tepki çekti. Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü. Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti. Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan ayı itibarıyla Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Grup, 28 Temmuz'da Kopenhag'daki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Bu eylemlerin, polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi.