Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklanıyor

İstanbul Valiliği, orman yangınlarıyla ilgili alınan tedbirler kapsamında ormanlık alanlara girişleri yasakladı. 24 Haziran-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yürürlüğe girecek olan yasak, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması anlamına geliyor.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 23:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İstanbul'da Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklanıyor

İstanbul Valiliği'nden Yapılan Açıklama

İstanbul Valiliği, orman yangınlarıyla ilgili alınan tedbirler kapsamında ormanlık alanlara girişleri yasakladı. 24 Haziran-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yürürlüğe girecek olan yasak, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması anlamına geliyor. İstanbul İli sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir. Ancak bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.

Yasak Kapsamında Alınacak Önlemler

Orman yasasının 31 ve 32. maddesi kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahallelerde ağaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır. Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır. Sokak hayvanlarını beslemek amacıyla yasaklı alanlara girmek isteyen vatandaşlarımız, kimliklerini hangi mevkide ne zaman besleme yapacaklarını ilgili ilçe güvenlik birimleri ile Orman İşletme Şefliklerine bildirmek ve izin almak kaydıyla ormanda yaşayan sokak hayvanlarını besleyebilirler.