Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'a Kar Yağışı Uyarısı: Hava Durumu ve Tahminler

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da yaklaşan kar yağışı ve soğuyan hava nedeniyle uyarıda bulunuyor. Özellikle Çarşamba günü şiddetli yağmur ve sel riski konusunda dikkatli olunması gerekiyor. İstanbul'da kar yağışının ne zaman başlayacağı ve hava koşulları tahmin ediliyor. Ayrıca, bu kışın diğer yıllara göre daha soğuk ve karlı geçeceği öngörülüyor.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 16:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İstanbul'a Kar Yağışı Uyarısı: Hava Durumu ve Tahminler

O İllere Kar Yağış Uyarısı: Meteorolojik Durum ve Tahminler

Istanbul'da yaklaşan kar yağışı ile soğuyan havanın etkisi altında kalın. Meteoroloji uzmanları, bu kışın diğer yıllara göre daha soğuk geçeceğini söylüyor. Özellikle Çarşamba günü şiddetli yağmur ve sel riski konusunda uyarılıyoruz. Hava durumunu güncel tutun ve hazırlıklı olun. Soğuk havada hastalıklardan korunmak için önlemlerinizi almayı unutmayın. Güvende kalın, sıcak kalın!

Hava soğumaya başladığında, birçok insanın merak ettiği bir soru ortaya çıkar: 'Kar ne zaman yağacak?'

Bu yıl, uzmanlar kar yağışının diğer yıllara göre daha erken başlayacağını öngörüyor. Özellikle İstanbul'daki kar yağışının ne zaman başlayacağı öğrencilerden çalışanlara kadar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu yazıda, İstanbul'daki kar yağışının tahmini tarihini ve önemli hava koşullarını inceleyeceğiz.

İstanbul'a Kar Ne Zaman Gelecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin güney kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Hatay, Bitlis, Van çevresi, Antalya'nın batısının iç kesimleri, Denizli'nin güneyi ve Hakkari'nin kuzey kesimleri yerel sağanak yağışlarla karşı karşıya kalabilir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Özellikle sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile İç Ege ve Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve sis olasılığı bulunuyor.

İstanbul İçin Kritik Uyarı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da önümüzdeki hafta şiddetli yağışlar beklediğini bildirdi. Orhan Şen, sosyal medyada yaptığı açıklamada, bu günlerde yağışın beklentilerin altında olacağını belirtti. Ancak Bitlis, Hatay ve Antalya'nın batısında hafif ve kısa süreli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar 2-3 derece artacak. Pazar günü, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'ya yağışlar gelmesi bekleniyor. Pazartesi ise Doğu Anadolu'ya yağışlar etkili olacak. Çarşamba günü, İstanbul'da şiddetli yağmur bekleniyor. Gündüz saatlerinde sel ve taşkın riski artabilir, ve sel riski gece de devam edebilir. Bu nedenle dikkatli olunması gerekebilir.

Normalden Soğuk Hava

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medyada yaptığı açıklamada hava sıcaklıklarının aniden düşeceğini belirtti. Ökten, 20-30 Ekim arasının Türkiye için normallerden daha soğuk geçeceğini ve bu dönemde gündüzlerin sıcak, gecelerin ise soğuk olacağını söyledi. Bu durum, hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca, Ekim ayı boyunca Sibirya, Rusya ve Avrasya'da kar rekorları kırılması beklendiğini ve El Nino ile negatif QBO'nun etkisiyle ilginç bir kış mevsiminin bizi beklediğini belirtti. Bu kışın, geçmiş yıllardan farklı olabileceği ve daha soğuk ve karlı bir sezon olabileceği tahmin ediliyor.

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Hava Sıcaklığı: İç ve kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
Rüzgar: Kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul ve Marmara Bölgesi

Marmara bölgesinin az bulutlu ve açık bir hava ile karşılaşması bekleniyor. Bölgenin güney ve doğu kesimlerinde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.