Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul, İzmir ve Ankara'da Barınma Sorunu ve Fahiş Kira Artışı

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki barınma sorunu gün geçtikçe artıyor. Enflasyonun da etkisiyle ev sahipleri, konulan yüzde 25’lik kira artış oranını çoğu zaman yok sayıyor. Bu da kiracılar ile ev sahipleri arasında anlaşmazlıkların çıkmasına neden oluyor. Fahiş zam yapan ev sahipleri yandı! Hapis cezası yolda! Yüksek orandaki kira zamlarını önlemek için ise yeni bir düzenlemenin yolda olduğu konuşuluyor. Bu düzenlemeye göre fahiş kira artışı yaptığı saptanan ev sahiplerine para cezası veya hapis cezası uygulanabilecek. Bu hapis cezası 1 yıldan 3 yıla kadar olabilecek ve ev sahipleri tutuklu olarak yargılanabilecek. Böyle bir düzenlemenin yolda olduğu söylentisi, sosyal medyada gündem oldu. Bazı kişiler caydırıcılık için düzenlemenin gerekli olduğunu savunurken, bazıları kira artışının neye göre fahiş olacağı konusunu gündeme getirdi. Bildiğiniz gibi alınan son kararla beraber yüzde 25 kira artış sınırının devamına karar verilmişti. Belki bu oranı aşan zamlar fahiş olar

Yayın Tarihi: 03.08.2023 13:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İstanbul, İzmir ve Ankara'da Barınma Sorunu ve Fahiş Kira Artışı

İstanbul, İzmir ve Ankara'da Barınma Sorunu ve Fahiş Kira Artışı

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki barınma sorunu gün geçtikçe artıyor. Enflasyonun da etkisiyle ev sahipleri, konulan yüzde 25’lik kira artış oranını çoğu zaman yok sayıyor. Bu da kiracılar ile ev sahipleri arasında anlaşmazlıkların çıkmasına neden oluyor. Kimileri mahkeme yoluna gitse de, bazen sırf bu sebepten dolayı şiddet hatta cinayete varan olaylar yaşanıyor.

Fahiş zam yapan ev sahipleri yandı! Hapis cezası yolda! Yüksek orandaki kira zamlarını önlemek için ise yeni bir düzenlemenin yolda olduğu konuşuluyor. Bu düzenlemeye göre fahiş kira artışı yaptığı saptanan ev sahiplerine para cezası veya hapis cezası uygulanabilecek. Bu hapis cezası 1 yıldan 3 yıla kadar olabilecek ve ev sahipleri tutuklu olarak yargılanabilecek. Böyle bir düzenlemenin yolda olduğu söylentisi, sosyal medyada gündem oldu. Bazı kişiler caydırıcılık için düzenlemenin gerekli olduğunu savunurken, bazıları kira artışının neye göre fahiş olacağı konusunu gündeme getirdi. Bildiğiniz gibi alınan son kararla beraber yüzde 25 kira artış sınırının devamına karar verilmişti. Belki bu oranı aşan zamlar fahiş olarak değerlendirilebilir. Ancak elbette henüz ortada bir düzenleme yok ve bunların hepsi birer tahminden ibaret. Dolayısıyla sınır için şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz.