Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul Finans Merkezi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

İstanbul Finans Merkezi'nde bulunan Merkez Bankası binası, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binasıdır. Binanın inşaatı tamamlanmak üzere olup, panel camların takılması için dağcı ekipler çalışmalarını sürdürmektedir.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 12:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İstanbul Finans Merkezi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

İstanbul Finans Merkezi'nde Merkez Bankası Binası

İstanbul Finans Merkezi içerisinde bulunan Merkez Bankası binası, 353 metre yüksekliği ve 72 katıyla Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binası olma özelliği taşıyor. Binanın betonarme bölümleri tamamlanırken, cihannüma ismi verilen kule kısmı için çalışmalar son hızla sürüyor.

Dağcılar Çalışmalarını Sürdürüyor

Dağcılar Ataşehir’deki binanın dış cephe ve cihannüma adı verilen çatı kısmının panel camlarının takılması için görev yapıyor. Binada yer alacak 1150 panel camdan 900 tanesi sorunsuz bir şekilde yerine oturtuldu. Kalan kısımların da tamamlanması için çalışmalar 353 metrede ve zorlu rüzgar altında sürüyor.

Endüstriyel Dağcılar

Dağcı ekibin şefi Mehmet Şükrü Derece, binanın bu kotlarında çalıştıklarını ve hava şartlarının kendilerini etkilediğini belirtti. İşlerini kaynak, boya gibi sertifikalara sahip olarak yaptıklarını söyledi.

Kadın Dağcı Çiğdem Paker

Dağcılardan Çiğdem Paker, 10 yıldır bu işi yaptığını ve herkese tavsiye ettiğini söyledi. Özellikle kadınların dağcılığı denemesinden yanayım dedi ve projede çalışmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

İstanbul Finans Merkezi'nin İnşaatı Devam Ediyor

İstanbul Ataşehir ile Ümraniye ilçeleri arasında inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’nin bazı bölümleri geçtiğimiz aylarda açılmıştı. Merkez Bankası binasının inşaatında ise sona gelindi. Binanın dış cephe ve çatı kısmının panel camlarının takılması için endüstriyel dağcı ekip çalışmalarını sürdürüyor. Binanın yüksek olması sebebiyle, rüzgar etkisi altında çalışan dağcılar, panel camların büyük bir kısmını yerine oturtmuş durumda. Kalan panellerin de takılması için çalışmalar devam ediyor.