İstanbul'da "İmam Hatip Okullarında Arapça Öğretimi Çalıştayı" Düzenlendi
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İmam Hatip Araştırmaları Merkezi (İHAMER) iş birliğiyle "İmam Hatip Okullarında Arapça Öğretimi Çalıştayı" düzenledi. Çalıştay, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.
Çalıştayın Ayrıntıları
Çalıştaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Dervişoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğretim Programları ve Materyalleri Daire Başkanı Hasan Özarslan ile akademisyenler ve öğretmenler katıldı.
Açılış Konuşmasında Önemli Vurgular
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştayın açılışında konuşan Yapıcı, imam hatip okullarındaki Arapça öğretiminin sorunlar ve fırsatlar içeren bir alan olduğunu belirtti. Yapıcı, "Arapça eğitimi, imam hatip okullarına özgü bir konudur. Ziyaret ettiğimiz okullarda, büyük bir kısmında Arapça öğretiminde zorluklar bulunmakta. Ancak bazı okullarda bu alanda gelişmeler yaşanıyor," dedi.
İstanbul'un Rolü
Yapıcı, İstanbul'un bu konuda büyük bir laboratuvar işlevi gördüğünü ifade ederek, "430 imam hatip okulumuz var ve bunların yanında ortaokullarla birlikte toplamda 600'e yaklaşan bir sayı mevcut. 200 binin üzerinde öğrencimiz var. Bu alandaki tecrübelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Arapça öğretimi konusunu ele almayı düşündük," dedi.
Çalıştayın Amacı ve Beklentiler
Çalıştayda, istişare ve tecrübe paylaşımının yanı sıra farklı yöntemlerin ve görüşlerin dinlenmesi amaçlanıyor. Yapıcı, çalıştaydan beklediklerini şöyle özetledi: "Arapçayı bir yük olarak değil, bir fırsat olarak görmek istiyoruz. Okullarımız, Arapçayı İslami ilimlerin yanı sıra, günümüz dünyasında önemli bir yetkinlik olarak ele almalı."
Arapça Eğitiminde Yol Haritası
Çalıştayda, imam hatip okullarındaki Arapça derslerinin daha etkili ve verimli hale gelmesi için gerekli materyaller, etkinlikler, yöntem ve teknikler üzerinde durulacak. Ayrıca Türklerin Arapça öğrenme sürecindeki zorluklar, Arapça öğretiminde ortak kelimeler ve Kur'an-ı Kerim'in rolü gibi konuların yanı sıra temel becerilerin doğru bir şekilde kullanılmasına yönelik stratejiler de tartışılacak.
Çalıştayın sonunda uzmanlar, ele alınan konuları 8 başlık altında inceleyerek Milli Eğitim Bakanlığı'na rapor sunacaklar.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İmam Hatip Araştırmaları Merkezi (İHAMER) desteğiyle "İmam Hatip Okullarında Arapça Öğretimi Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştayda, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı konuşma yaptı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İmam Hatip Araştırmaları Merkezi (İHAMER) desteğiyle "İmam Hatip Okullarında Arapça Öğretimi Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştayda, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yapıcı konuşma yaptı.