Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Cinsel İstismar Davasında Karar Açıklandı

STK'ler, İstanbul'da küçük yaştaki çocuğun cinsel istismarı davasındaki kararı değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 17:13

İstanbul'da Cinsel İstismar Davasında Karar Açıklandı

İstanbul'da Cinsel İstismar Davasında STK'lerden Açıklama

İstanbul'da, küçük yaştaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddiaları üzerine görülen davada, 3 sanık hakkında verilen karar, STK'ler tarafından değerlendirildi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) yöneticileri, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın toplantısı düzenledi.

KADEM'den Önemli Açıklama

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül, "Bu karar, çocukluğunu kaybetmiş mağdurun yaşamını geri getiremese de, benzer hadiseleri caydırıcı bir etki yaratacaktır" şeklinde konuştu. Görgül, tüm toplumun çocukları her türlü istismardan koruma sorumluluğuna vurgu yaptı.

UCİM Başkanı'ndan Hukuk Mücadelesi Mesajı

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ise, mahkeme heyetine teşekkür ederek, mücadelelerinin süreceğini belirtti. Özkan, "Bu davada,606 yaşında istismara uğrayan ve şimdi 26 yaşında olan gençlerin yanında yer aldık. Ülkemizin dört bir yanında çocuklar için mücadele edeceğiz. Bugün Narin hayatta değil. Ama mücadeleye devam!" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararları ve Cezalar

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Kadir İstekli, 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 21 yıl hapis cezasına, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan ise 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Diğer sanık Yusuf Ziya Gümüşel, 18 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edilmiştir. Şu an firari olan Fatıma Gümüşel'in dosyası ise ayrılarak, tutuklanmasına dair yakalama kararı çıkarılmıştır.

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın...

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, istinafın bozma kararının ardından yeniden verilen karar sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.