Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Avrupa'nın En Büyük Hazır Giyim Fuarı Başladı

İstanbul Fashion Connection, 6. kez uluslararası moda dünyasını bir araya getiriyor. Sektörün geleceği masaya yatırıldı.

Yayın Tarihi: 07.08.2024 15:33
Güncelleme Tarihi: 07.08.2024 15:33

İstanbul'da Avrupa'nın En Büyük Hazır Giyim Fuarı Başladı

İstanbul'da Hazır Giyim ve Moda Fuarı Heyecanı

İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (İstanbul Fashion Connection - IFCO), Avrupa'nın en büyük hazır giyim etkinliği olarak 6. kez kapılarını açtı. Fuar, İstanbul Fuar Merkezi'nde, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve İstanbul Valisi Davut Gül'ün katılımıyla başladı.

Küresel Markaların İlgi Gösterdiği Bir Etkinlik

30,000 metrekare alan üzerine kurulu fuar, binlerce alıcıyı ve küresel hazır giyim alım gruplarını İstanbul'da bir araya getiriyor. Bu organizasyon, 150'yi aşkın ülkeden gelen seçkin alıcılarla dolup taşıyor.

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe'nin Açıklamaları

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, yaz dönemi olmasına rağmen küresel markaların fuara olan ilgisini vurguladı. Gültepe, "Geçen yıl 18,6 milyar dolar net döviz kazandırarak sektörümüzün gücünü kanıtladık," dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'in Vurguları

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türk hazır giyim sektörünün uluslararası alanda muazzam bir aşama kaydettiğini belirtti. Avdagiç, "Fuar, kendi kendisiyle yarışacak bir etkinlik olmalıdır," şeklinde konuştu.

IFCO'nun Geleceği

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, fuarın uluslararası etkinlik mertebesine gelmesi için gösterilen çabaların önemine değindi. Paşahan, "IFCO'nun, prestijli fuarlar arasına girmesi için gerekli adımları atıyoruz," dedi.

Fuar 9 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. İstanbul'da gerçekleşen bu etkinlik, Türk moda endüstrisinin global ölçekteki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Avrupa'nın en büyük hazır giyim etkinliği olma özelliğini taşıyan İstanbul Hazır Giyim ve Moda...

Avrupa'nın en büyük hazır giyim etkinliği olma özelliğini taşıyan İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın (İstanbul Fashion Connection-IFCO) 6'ncısı başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, açılışa katılarak konuşma yaptı.