Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 34 Sanık Hakim Karşısında

İstanbul'da 1 Mayıs gösterilerinde tutuklanan 34 sanık için yargılama başladı. 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 18:58
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 18:58

İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 34 Sanık Hakim Karşısında

İstanbul'da 1 Mayıs Olayları Davası Başladı

İstanbul, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında yaşanan olaylar nedeniyle toplam 34 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşma, İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti ve tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Duruşmada Savunmalar Yapıldı

Tutuklu sanıklardan Hakan Akay, olayların ardından ifade verirken, “1 Mayıs denilince akla Taksim Meydanı geliyor. O gün, bu yasakla mücadele etmek istedik ancak sonuç hüsran oldu,” dedi. Akay, kendisine ait olduğu iddia edilen fotoğrafların “hukuka aykırı yöntemlerle elde edildiğini” belirterek, bu konuda daha fazla yorum yapmadı.

Bir diğer sanık Rıdvan Uzun ise, “1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek istedik, ama orada güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştık. Suçlamaları kabul etmiyorum,” şeklinde konuştu. Diğer sanıklar da herhangi bir suç işlemediklerini ifade ederek duruşmada tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme Kararını Açıkladı

Dava sonrası mahkeme, 4 tutuklu sanığın tahliyesine ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Basın Açıklaması ve İddianame Detayları

Duruşmanın ardından bir grup sanık, İstanbul Adliyesinin önünde polis eşliğinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Pankartlar açarak slogan atan grup, açıklamanın ardından alandan ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 34 sanığın “kamu malına zarar vermek”, “kamu görevlisine direnme”, “kasten yaralama” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamalarıyla 3 yıl 2 ay ile 20 yıl 6 ay arasında hapis cezasıyla yargılanmaları isteniyor.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışıp polislere...

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışıp polislere saldırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 34 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmanın ardından aralarında sanıkların da bulunduğu bir grup, İstanbul Adliyesinin karşısında, polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı meydanda basın açıklaması yaptı.