Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrailli Bakanlardan Harris'e Tepki: Gazze'de Ateşkes Olmayacak

İsrailli aşırı sağcı bakanlar Kamala Harris'i Gazze'de ateşkes çağrısı nedeniyle hedef aldı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:44
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:44

İsrailli Bakanlardan Harris'e Tepki: Gazze'de Ateşkes Olmayacak

İsrail'in Aşırı Sağcı Bakanları Harris'i Hedef Aldı

İsrail'in aşırı sağcı politikaları ile bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i son dönemde yaptığı Gazze'deki ateşkes çağrısından dolayı eleştirdi.

Ben Gvir'in Açıklamaları

Ben Gvir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, isim vermeden bir bayan aday üzerinden "Ateşkes olmayacak" ifadesini kullandı. Bu açıklama, Harris'in çağrısına bir karşılık olarak değerlendirildi.

Smotrich'in Tepkisi

Ben Gvir'ın yanı sıra Smotrich de Harris'in ateşkes çağrısını eleştirerek, bu durumun İsrail için büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Smotrich, esir takası anlaşmasına karşı çıkarak, "Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'a teslim olmak, Hamas'ın toparlanması ve İsrailli esirlerin terk edilmesi" gibi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Harris'in Açıklaması

Kamala Harris, geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşme sonrası, Gazze'deki insani duruma dair kaygılarını dile getirmişti. Harris, "Şu anlaşmayı (esir takası) yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim," şeklinde bir açıklama yapmıştı.