Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Sivillere Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İşgalci İsrail'e Hamas'ın yaptığı saldırı sonrasında İsrail'in sivillere yönelik başlattığı saldırılar 13. gününde de devam ediyor. İsrailli oyuncu Gal Gadot Varsona'nın İsrail yanlısı paylaşımları ve Burcu Esmersoy'un İsrail'i desteklediği iddiaları sosyal medyada tepki topladı.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 14:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Sivillere Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İşgalci İsrail'e Hamas'ın yaptığı saldırı sonrasında İsrail'in sivillere yönelik başlattığı saldırılar 13. gününde de devam ediyor.

7 Ekim'deki Hamas saldırısı sonrasında ise İsrailli oyuncu Gal Gadot Varsona, Davut Yıldızlı ve I stand with Israel (İsrail'in yanındayım) ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımı Instagram hesabından paylaştı. Oyuncu Gal Gadot, diğer paylaşımlarında da İsrail'in Gazze'deki Filistinli sivil Müslümanlara yönelik katliamlarını görmezden gelerek İsrail yanlısı paylaşımlarını sürdürdü.

Sunucu ve model Burcu Esmersoy ise İsrailli oyuncu Gal Gadot Varsona'nın Davut Yıldızlı ve 'İsrail'in yanındayım' ifadelerinin yer aldığı paylaşımı beğendi. Yönetmen Tülay Gökçimen ise Burcu Esmersoy'un Gazze'deki Filistinli sivillere yönelik İsrail'in yaptığı katliamları hatırlatıp Burcu Esmersoy'un İsrail'i desteklediğini iddia ederek tepki gösterdi.

Gökçimen, sosyal medya platformu Twitter/X'de Esmersoy'un 'İsrail'in yanındayım' ifadesini beğendiğini gösteren ekran görüntüsünü paylaşarak 'Sunucu Burcu Esmersoy'un beğendiği gönderi! Yanında olduğu İsrail daha dün 1000'e yakın insanı katletti ve katledilenlerin çoğu kadın ve çocuktu. Filistin'i sevmeyebilirsin, Müslüman olmayabilirsin ama bu kadar açıkça zalimden katilden yana olmak insanlıktan nasip almamaktır! Elinde oyuncağı ile katledildi çocuklarımız! Merhamet etmeyebilirsin ama böyle açıktan destek vermek...' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada birçok vatandaş Burcu Esmersoy'un bu beğenisine karşı tepkilerini göstermeye devam ediyor. Tepki gösteren vatandaşlar Esmersoy'un Instagram hesabında yorumlar yazarak tepki gösterirken Esmersoy'dan herhangi bir açıklama gelmedi.