Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkiler artıyor

7 Ekim'de Filistin Direniş Örgütleri İsrail'in işgaline karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattı. İsrail ordusu bu operasyona karşılık, hem savaş hukukunu hem de uluslararası hukuku hiçe sayarak Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ediyor. İsrail'in yaptığı sayısız katliamlara bütün dünyadan tepkiler yükseldi. ABD İKİLİ Mİ OYNUYOR? Özellikle ABD'de Siyonizme karşı olan Yahudiler Kongre Binası'nda eylem yaptı. Avrupa Konseyi de iki devletli çözümü dile getirdi. Türkiye ve Rusya'dan da iki devletli çözüm vurgusu sürekli olarak gündeme getirildi. BIDEN'DAN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM PAYLAŞIMI İsrail'in katliamlarına tam destek veren ABD Başkanı Joe Biden'dan iki devletli çözüm açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Biden, 'Ne kadar zor olursa olsun barıştan vazgeçemeyiz. İki devletli çözümden vazgeçemeyiz.' dedi. Biden'ın bu paylaşımı 'ABD ikili mi oynuyor?' sorusunu beraberinde getirdi. ABD ve Batı Bloku'na göre dünyada iki tip devlet var: 'Demokratik' ve 'otokratik'

Yayın Tarihi: 22.10.2023 17:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkiler artıyor

7 Ekim'de Filistin Direniş Örgütleri İsrail'in işgaline karşı Aksa Tufanı operasyonu, başlattı.

İsrail ordusu bu operasyona karşılık, hem savaş hukukunu hem de uluslararası hukuku hiçe sayarak Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ediyor. İsrail'in yaptığı sayısız katliamlara bütün dünyadan tepkiler yükseldi.

ABD İKİLİ Mİ OYNUYOR?

Özellikle ABD'de Siyonizme karşı olan Yahudiler Kongre Binası'nda eylem yaptı. Avrupa Konseyi de yaptığı açıklamada iki devletli çözümü dile getirdi. Türkiye ve Rusya'dan da iki devletli çözüm vurgusu sürekli olarak gündeme getirildi.

BIDEN'DAN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM PAYLAŞIMI

İsrail'in katliamlarına tam destek veren ABD Başkanı Joe Biden'dan iki devletli çözüm açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Biden, 'Ne kadar zor olursa olsun barıştan vazgeçemeyiz. İki devletli çözümden vazgeçemeyiz.' dedi. Biden'ın bu paylaşımı 'ABD ikili mi oynuyor?' sorusunu beraberinde getirdi.

ABD ve Batı Bloku'na göre dünyada iki tip devlet var: 'Demokratik' ve 'otokratik'