Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Saldırılar Uluslararası Gündemde

Aksa Tufanı operasyonu ile başlayan, İsrail'in Gazze'yi vurmasıyla devam eden süreç, dünya tarafından yakından takip ediliyor. Anadolu Ajansı Ortadoğu Haberleri Müdürü Turgut Alp Boyraz'ın bölgedeki son durumu aktarmak için yaptığı yayın İsrailliler tarafından engellendi.

Yayın Tarihi: 10.10.2023 10:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Saldırılar Uluslararası Gündemde

Aksa Tufanı Operasyonu ve İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Aksa Tufanı operasyonu ile başlayan, İsrail'in Gazze'yi vurmasıyla devam eden süreç, dünya tarafından yakından takip ediliyor. Filistinli grupların 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Fırtınası' sonrası İsrail ordusunun Gazze Şeridi sınırındaki hareketliliği dikkati çekiyor. İsrail ordusu Gazze'ye yönelik hava saldırılarına devam ederken Filistinli gruplar da roket atışlarını sürdürüyor. Bölgede bunun yanı sıra İsrail ordusunun hazırlıklarındaki hareketlilik göze çarpıyor.

Anadolu Ajansı Müdürünün Yayını Engelleniyor

Anadolu Ajansı Ortadoğu Haberleri Müdürü Turgut Alp Boyraz'ın bölgedeki son durumu aktarmak için yaptığı yayın İsrailliler tarafından engellendi. Gazeteci Mücahit Aydemir, AA Ortadoğu Haberleri Müdürü Boyraz'ın canlı yayındayken çevredeki İsraillilerden birisinin yayını sabote ettiğini ve 'bunlar Arap' diye bizi hedef gösterdiğini belirtti. İsrailli güvenlik görevlileri de yayını böldü.