Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'deki insanlık suçları ve Ecevit'in siyasi geleceği

Gazze'de soykırım işleyen İsrail'in insanlık suçu yeni değil. 2002'de benzer bir durum yaşanmış ve İsrail ordusunun bombardımanıyla Cenin mülteci kampında çoğuluğu kadın ve çocuk 900 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, İsrail'in soykırım yaptığını söyledi. ABD ve İsrail'i çıldırtan bu sözler sonrası Ecevit'in siyasi geleceği sarsıldı ve sağlığı bozulmaya başladı. Hastalandı, partisi bölündü.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 11:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Gazze'deki insanlık suçları ve Ecevit'in siyasi geleceği

Gazze'de soykırım işleyen İsrail'in insanlık suçu yeni değil

Gazze'de soykırım işleyen İsrail'in insanlık suçu yeni değil. 2002'de benzer bir durum yaşanmış ve İsrail ordusunun bombardımanıyla Cenin mülteci kampında çoğuluğu kadın ve çocuk 900 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, İsrail'in soykırım yaptığını söyledi.

Ecevit'in siyasi geleceği sarsıldı

ABD ve İsrail'i çıldırtan bu sözler sonrası Ecevit'in siyasi geleceği sarsıldı ve sağlığı bozulmaya başladı. Hastalandı, partisi bölündü. O dönemde neler yaşandığını Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Ecevit çiftine yakın gazetecilerden Mehmet Çetingüleç ile konuştu ve "Ecevit 'İsrail soykırım yapıyor' deyince neler yaşandı?" başlıklı yazısında aktardı.

Ecevit'in Amerika ve İsrail'i karşısına alması

Ecevit'in "Soykırım" açıklamasından 1,5 ay sonra dönemin Hürriyet Washington Temsilcisi Serdar Turgut "Washington Ecevit sonrasını planlıyor. Türkiye'nin yakın geleceğinde Kemal Derviş'in daha etkin rol oynayacağı çok net ortaya çıktı" diye yazdı. Dönemin Devlet Bakanı Kemal Derviş ise ABD gezisinden dönüşte Başbakan Ecevit'e "Ekonominin düzelmesi için istifa etmesi gerektiğini" söyleyecek kadar ileri gitti. Bununla da kalmadı. Ecevit, ABD'ye kafa tutması ve İsrail'i soykırımla suçlamasından birkaç ay sonra hastalandı! Partisi bölündü.

Çözülmemiş sırlar var

Sadece yorum yapılıyor o kadar. Saygın Öztürk'ün yazısının tamamı