Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Kuzey Bölgelerine Ters Yönde Göç Hareketi

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kuzey bölgelerinden güneye doğru göç hareketi gözlemlenirken, Filistinliler kuzey bölgelerine geri dönmeye başladı. İsrail'in hava saldırılarından kaçan Filistinliler, güney ve orta kesimlere gitmiş olsa da güvenlik koşullarının istikrarsızlaşması nedeniyle geri dönüş hareketi başladı.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 19:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Kuzey Bölgelerine Ters Yönde Göç Hareketi

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Kuzey Bölgelerine Ters Yönde Göç Hareketi

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey sakinlerinden güneye doğru gitmelerini isterken 'ters yönde bir göç hareketi' görüldü, Filistinliler kuzey bölgelerine geri dönmeye başladı.

İsrail ordusu, birkaç gün önce Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan ve yaklaşık 1,1 milyon kişiden oluştuğu belirtilen Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini istedi.

Filistinliler Kuzey'e Geri Dönüyor

İsrail'in Filistinlilerden Gazze Şeridi'nin kuzeyini terk etmesini istemesinin üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen, bölge, güney ve orta kesimlere gidenlerin yerlerinden edildikleri evlerine doğru ters bir göç hareketine tanık oluyor.

İsrail'in hava saldırılarından kaçmak için Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerine yönelen Filistinliler, dün akşamdan bu yana bölgenin kuzeyindeki kentlere geri dönmeye başladı.

İsrail Güney Kesimlerini Vurmuştu

İsrail güçlerinin şiddetli hava saldırısına rağmen kuzey bölgelerinde gönüllü bir geri dönüş hareketi gözlemleniyor. Bunun, Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerine de düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan aralıksız saldırıların ardından gelişen istikrarsız güvenlik koşullarının bir sonucu olarak başladığı belirtiliyor.

Yaşamsal İhtiyaçları Karşılamak Zorlaştı

Zorunlu göçten sonra ise ikamet edenlerin saysının bölgenin kapasitesini aştığını sözlerine ekledi.