Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'de Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed İstifa Etti, Ülke Genelinde Protestolar Başladı

İsrail'de Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed'in, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'den gördüğü baskıyı gerekçe göstererek istifa etmesi ülke genelinde protestolara ve olaylara yol açtı. Eshed, istifasını açıkladığı basın toplantısında; kuralları, protokolleri, teşkilat yapısını ve kültürünü ihlal etmediği için bakanlığın beklentilerini karşılayamadığını belirterek "İç savaşı önlemek için ağır bir bedel ödüyorum." dedi.

Yayın Tarihi: 06.07.2023 09:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'de Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed İstifa Etti, Ülke Genelinde Protestolar Başladı

İsrail'de Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed İstifa Etti

Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'den gördüğü baskıyı gerekçe göstererek istifa etti. Eshed, istifasını açıkladığı basın toplantısında; kuralları, protokolleri, teşkilat yapısını ve kültürünü ihlal etmediği için bakanlığın beklentilerini karşılayamadığını belirterek "İç savaşı önlemek için ağır bir bedel ödüyorum." dedi.

Protestolar ve Olaylar

Eshed'in istifasını açıklamasından kısa bir süre sonra binlerce kişi Tel Aviv'de sokaklara döküldü. Tel Aviv'deki göstericiler İsrail bayraklarıyla Ayalon Otoyolu'nu iki yönlü saatlerce kapattı, yolda ateş yaktı, havai fişek attı. İsrail polisi, arbedenin çıktığı olaylara, atlı polis birlikleri, TOMA ve güç kullanarak müdahale etti.

Yargı Düzenlemesi Protestoları

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin'in duyurduğu "yargı reformu", Yüksek Mahkemenin yetkilerini sınırlandırma ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikler içeriyor. Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesi ve diğer sağ politikalarına karşı çıkan protesto hareketi 6 aydır ülke genelinde gösterilerine devam ediyor.