Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Saldırısında Üzücü Kayb: Gambiya Maarif Okulu Öğrencileri ve Annesi Hayatını Kaybetti

Gambiya'daki Maarif Okulu öğrencisi 3 kız kardeş ve anneleri, Lübnan'daki saldırıda yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 13:06
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 13:06

İsrail Saldırısında Üzücü Kayb: Gambiya Maarif Okulu Öğrencileri ve Annesi Hayatını Kaybetti

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısında Hayatını Kaybedenler

Gambiya Uluslararası Maarif Okulları'nın öğrencileri Zeina, Zahraa ve Banin Katbay ile anneleri Muna Katbay, 23 Eylül sabahı yapılan saldırıda yaşamını yitirdi. Aile, bir akrabalarının vefatı üzerine Lübnan'ın güneyindeki Hanaway'e ziyarete gitmişti.

Feci Olayın Detayları

23 Eylül'de, yerel saatle 05.00 sularında İsrail tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda bu masum aile hedef alındı. Baba Muhammed Katbay, Gambiya'da kalırken, eşi ve üç kızı bu feci saldırıda hayatlarını kaybetti. Muna Katbay'ın, arkadaşlarıyla telefonda konuştuğu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi. Kızlarının çığlıklarıyla birlikte telefonunu kapatmak zorunda kaldığı bildirildi. Okulda Boş Koltuklar

Gambiya'daki Maarif Okulu'nda öğrenim gören Katbay kardeşler, eğitim hayatında onları bekleyen boş sıralarla anılacak. 4 yaşındaki Banin, 5 yaşındaki Zahraa ve 9 yaşındaki Zeina'nın, arkadaşları ve öğretmenleri, bu kayıp nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeler.

Emine Erdoğan’dan Taziye Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı yayımladı. Mesajında, "Gözlerini acıya kapatanlar, yüreklerinde zulmün izini taşır" ifadesine yer vererek, Katbay ailesinin kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Emine Erdoğan, "Ömürlerinin baharında katil İsrail tarafından hayattan koparılan masum anneye ve kızlarına Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Bu trajik olay, sadece bir aileyi değil, tüm insanlığın değerleri üzerinde derin bir etki bırakmaktadır. Emine Erdoğan, "Her canın hesabının sorulmasını temenni ediyorum" diyerek sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri...

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri Muna Katbay, aile ziyareti için gittikleri ülkeleri Lübnan'ın güneyinde, 23 Eylül sabah İsrail'in saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.