Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Polisi Mescid-i Aksa'da Filistinlilere Saldırdı

İsrail polisinin Doğu Kudüs'te Filistinlilere müdahalesi ve TRT Haber ekibine saldırısı gündemde.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 14:29

İsrail Polisi Mescid-i Aksa'da Filistinlilere Saldırdı

İsrail Polisi, Filistinlilere Saldırı Düzenledi

İsrail'in Mescid-i Aksa'da uyguladığı kısıtlamalara rağmen, 35 bin Müslüman cuma namazı için Doğu Kudüs'te bir araya geldi. Ancak, İsrail polisi burada Filistinlilere karşı sert bir müdahalede bulundu.

TRT Haber Ekibine Saldırı

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ulaşmaya çalışan Filistinlilerin darbedilmesi anlarını kaydeden TRT Haber ekibine de İsrail polisi tarafından saldırı gerçekleştirildi. Kameraman Ömer Avvad, polisin itmesi sonucu yere düştü ve basın mensupları alandan zorla uzaklaştırıldı.

Arbede ve Yaralanmalar

Özellikle Bab el-Esbat Kapısı'nda yaşanan arbede sırasında, bazı Filistinlilerin yaralandığı ve kıyafetlerinde kan bulunduğu görüntüleri sosyal medyada yer aldı. Eyalet, her cuma olduğu gibi Mescid-i Aksa'nın çevresinde demir bariyerler ile güvenlik önlemleri aldı.

Akreditasyon İhlali

TRT Kudüs Ofisi, sahadaki ekibin İsrail makamlarına geçerli akreditasyonunu birkaç kez ibraz ettiğini belirtti. Buna rağmen, ekiplerine yönelik saldırılar devam etti.

Devam Eden Kısıtlamalar

7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırıların başlamasından bu yana, İsrail polisi Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenlere karşı ciddi kısıtlamalar uyguluyor. Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den bu yana İsrail işgali altında bulunmaktadır.