Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusu Hizbullah'a Verilecek Tebdil Senaryolarını Hükümete Sunuyor

İsrail ordusu, Hizbullah karşısında askeri senaryoları hükümete sundu. Netanyahu liderliğindeki güvenlik toplantısı da başladı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 19:24
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 19:24

İsrail Ordusu Hizbullah'a Verilecek Tebdil Senaryolarını Hükümete Sunuyor

İsrail Ordusu, Hizbullah'a Yanıt Senaryolarını Hükümete Sundu

Tel Aviv yönetimi, Hizbullah'a yönelik olası askeri tepkiler üzerinde çalışıyor. 27 Temmuz’da Golan Tepeleri'nde yaşanan ve 12 kişinin ölümüne yol açan roket saldırısının ardından, İsrail ordusu, hükümete çeşitli tepkilere yönelik senaryolar sundu.

Başbakan Netanyahu Güvenlik Toplantısını Başlattı

İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğinde güvenlik kabinesi toplantısının başladığını bildirdi. Netanyahu, bu toplantıda Hizbullah'a verilecek karşılık üzerinde tartışılacağını duyurdu.

Hizbullah ile İlgili Durum Değerlendirmesi

İsrailli yetkililer, Hizbullah'a ciddi zarar vermek istediklerini belirtirken, bölgesel bir savaşa yol açacak adımlardan kaçınma niyetinde olduklarını vurguladılar.

Mecdel Şems Saldırısı ve Sonrasındaki Gelişmeler

Mecdel Şems beldesindeki roket saldırısı, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. İsrail ordusu, roketin Lübnan’ın güneyinden ateşlendiği tespitini yaptığını ve Hizbullah’ı sorumlu tuttuğunu açıkladı.

Hizbullah Saldırı İddiasını Reddetti

Lübnan Hizbullahı, saldırıya dair suçlamaları reddederek, "Olayla ilgili herhangi bir bağlantımız yok" dedi. Başbakan Netanyahu, "Hizbullah bu savaşı ödeyecektir" diyerek misilleme tehdidinde bulundu.

Saldırı ve Hava Savunma Sistemi İddiaları

Yaşanan olayın ardından, roketin İsrail'in "Demir Kubbe" hava savunma sisteminden fırlatıldığı iddiaları gündeme geldi. Bölgedeki sakinler, sirenlerin çalmasından hemen sonra patlamanın meydana geldiğini ve füzelerin bahsedilen hava savunma sisteminden ateşlendiğini ifade ettiler.

Aynı zamanda, medya kaynakları da bölge halkının, roketin yönü ve sirenlerin zamanlaması nedeniyle bu görüşe sahip olduğunu aktardı.