Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Müdahalesi: Lübnan’a Hava Saldırıları ve Golan Tepeleri’ndeki Felaket

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırıları ve Golan Tepeleri'nde yaşanan trajediyle ilgili son gelişmeler.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 03:32
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 03:32

İsrail Müdahalesi: Lübnan’a Hava Saldırıları ve Golan Tepeleri’ndeki Felaket

İsrail'in Hava Saldırıları

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyine yönelik bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Hizbullah’a yakın olan El-Meyadin televizyonunun aktardığına göre, bu saldırılar, Hiyam, Kfarkilla, Teyrharfa ve Sur şehri yakınlarındaki Burc El-Şimali bölgesinde dört ayrı noktayı hedef aldı.

Sosyal Medyada Paylaşılan Görüntüler

Sosyal medya platformlarında paylaşılan videolar, bombalanan bölgelerde meydana gelen patlamaları ve hareket halindeki ambulansları gösteriyor. Ancak, saldırılarda ölen ya da yaralananlara dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Mecdel Şems’teki Roket Saldırısı

Buna ek olarak, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde yer alan bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında, 12 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, 35 kişinin yaralandığı, bunlardan 17'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail ordusu, bu saldırının Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu iddia etti. Ancak, Hizbullah, bu iddiaları yalanlayarak olayla olan bağlantılarının bulunmadığını açıkladı.

Netanyahu’nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Demir Kubbe ve Roket İddiaları

Öte yandan, Mecdel Şems'te yaşanan roket saldırısının hemen ardından sirenlerin çalmasıyla birlikte, füzenin İsrail'e ait Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından ateşlendiği iddiası ortaya atıldı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini, AA’ya yaptığı açıklamada, "Sirenlerin hemen ardından patlama yaşandı ve füzenin Demir Kubbe bataryalarından geldiği görüldü." dedi.

Ayrıca, Doha merkezli el-Arabi televizyonu muhabiri, bölge halkının, saldırı sireninin gecikmesi ve gelen yön nedeniyle füzenin Demir Kubbe'den ateşlendiği görüşünü benimsediğini iletti.