Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Deyr Belah'te Hastane Bombalaması: 31 Ölü

Deyr Belah'taki sahra hastanesi bombalandı, olayda 31 Filistinli yaşamını yitirdi. Büyüyen insani kriz endişe veriyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 13:59

İsrail'in Deyr Belah'te Hastane Bombalaması: 31 Ölü

İsrail Savaş Uçakları Deyr Belah'te Bir Hastaneyi Hedef Aldı

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan Deyr Belah kentinde yerinden edilmiş insanların barındığı Hadice Okulu'ndaki sahra hastanesine düzenlediği hava saldırısında 31 Filistinli hayatını kaybetti.

İnsani Kriz Derinleşiyor

Olay sonrası Gazze Hükümeti'nin medya ofisinden yapılan açıklamada, saldırının detaylarına yer verildi. Saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Önceki açıklamalarda, bombardıman sonucunda 3 füze fırlatıldığına dikkat çekildi.

Sağlık Sistemi Krisisi

Medya ofisi, gerçekleştirilen bu "katliamların" sağlık sistemini büyük ölçüde çökerttiğine ve hastaneleri kullanılamaz hale getirdiğine vurgu yaptı. Açıklamada, "Yerinden edilmişlere ve sivillere yönelik devam eden saldırıların sorumluluğu, İsrail ve ABD yönetiminedir," ifadeleri yer aldı.

İnsani Yardım Sorunları

Ayrıca, sağlık ekiplerinin ve mevcut ameliyat alanlarının üzerindeki baskının arttığına dikkat çekildi. Açıklamada, sağlık ve tıbbi malzeme eksikliğinin yanı sıra, sınır kapılarının yaralılar ve hastalar için kapalı olduğu, yakıt eksikliğinden dolayı da insani durumun kritik bir aşamaya ulaştığı belirtildi.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

Diğer taraftan, İsrail Ordusu, Hadice Okulu yerleşkesindeki saldırının, burada bulunan "gizli bir Hamas komuta ve kontrol merkezi"ni hedef alarak yapıldığını savundu. Ancak bu okul, daha önce Filistinlilerin sığınması için bir güvenli bölge olarak ilan edilmişti.