Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Batı Şeria'daki Baskınlarında Yaralanmalar ve Gözaltılar

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin düzenlediği baskınlarda 7 Filistinli yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 07:56
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 07:56

İsrail'in Batı Şeria'daki Baskınlarında Yaralanmalar ve Gözaltılar

İsrail Askerlerinin Batı Şeria Baskınları devam ediyor

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gece baskınları sırasında 1'i ağır olmak üzere toplam 7 Filistinli yaralandı. Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, baskınlar Cenin, Doğu Kudüs ve Ramallah bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

Yaralılar ve Gözaltılar

Doğu Kudüs'teki İseviyye Mahallesi'nde, İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu bir Filistinli ağır yaralandı ve gözaltına alındı. Ayrıca, bu bölgede İsrail askerleri tarafından darbe edilen 6 Filistinli, aralarında 12 yaşındaki bir çocuk ve 76 yaşındaki bir kadın olmak üzere, hastaneye kaldırıldı.

Şufat Mülteci Kampı'nda Çatışmalar

Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Şufat Mülteci Kampı'nda, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Askerler, göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahalede bulundu.

Ziyaret ve Güvenlik Önlemleri

Cenin'in güneybatısındaki Yabed kasabasındaki baskında, evlerde geniş çaplı aramalar yapıldı. Cenin'in güneyindeki Zubde, Fahme köyleri ile Arrabe ve Kefr Rai kasabalarında güvenlik önlemleri de artırıldı. Ramallah'ın kuzeyindeki Sincel kasabasında ise İsrail askerleri, 19 yaşındaki bir genci gözaltına aldı.

Son Gelişmeler

7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırıların ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinli vatandaşlara yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda önemli bir artış gözlemleniyor. Bu dönemde yaşanan çatışmalarda, şu ana kadar 589 Filistinli hayatını kaybetti.