Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Hamas'a Savaş İlan Etti: İşte Son Gelişmeler

İsrail, Hamas'a verdiği yanıtla Ortadoğu'da değişikliklere yol açacağını belirtti. Başbakan Netanyahu, Hamas'ın başına geleceklerin korkutucu olacağını söyledi. İsrail resmen Hamas'a savaş ilan etti ve Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail basını ise saldırının boyutunu ve Hamas'ın İsrail'i nasıl kandırdığını manşetlere taşıdı.

Yayın Tarihi: 09.10.2023 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail Hamas'a Savaş İlan Etti: İşte Son Gelişmeler

İsrail'in Hamas'a Verdiği Yanıt

7 Ekim Cumartesi sabahı Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren ve 50 yıl sonra bir ilke imza atarak savaş ilanında bulunan İsrail'de dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Gazze'ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu yeni bir açıklamada bulundu. Netanyahu, 'İsrail'in Hamas'a verdiği yanıt Ortadoğu'yu değiştirecek' ifadelerini kullandı.

Netanyahu'dan Yeni Açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün yaptığı açıklamayla, İsrail'in Filistinli silahlı kişilerce gerçekleştirilen benzeri görülmemiş çok yönlü saldırıya verdiği tepkinin Orta Doğu'yu değiştireceğini söyledi. 'Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' dedi.

Mesaj Belediye Başkanlarıyla Konuştuğu Toplantıdan Verildi

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu'nın mesajı güney sınır kasabalarının belediye başkanlarıyla konuştuğu toplantıdan verildi. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

İsrail'in Hamas'a Savaş İlan Etmesi

Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonunun yankıları sürüyor. Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu kameraların karşısına geçmiş ve 'savaştayız' demişti. Netanyahu'nun bu açıklamasından saatler sonra İsrail resmen Hamas'a savaş ilan etti. Gazze'ye havadan misilleme saldırılarına devam eden İsrail, ülke sınırları içinde 8 noktada hala tam kontrolü sağlamaya çalışıyor.

İsrail Basınının Manşetleri

İsrail basını bugün saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. Times of Israel ise 'Hamas'ın nasıl yıllarca İsrail'i kandırdığını' yazdı. Haberde 'Hamas'a yakın bir kaynak, terör örgütünün İsrail'i, grubun silahlı çatışma istemediğini ve göreceli sakinliği korumak için ekonomik teşviklerle yatıştırılabileceğini düşündürmek amacıyla yıllarca süren bir kampanya yürüttüğünü söyledi' ifadelerine yer verildi. Eski ulusal güvenlik danışmanı Yaakov Amidror'un itiraf gibi açıklamalarına da haberde yer verildi.