Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Hamas Saldırısına Tepki Olarak Savaş İlan Etti

Hamas'ın cumartesi sabahı başlattığı şok saldırıya hazırlıksız yakalanan İsrail adeta alarma geçmiş durumda. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama dünya gündemine bomba gibi düştü. İsrail Hamas'ın saldırısı sonrası mümkün olduğunca çok sivilin silahlanmasını sağlayacak 'acil bir operasyon' başlattı.

Yayın Tarihi: 10.10.2023 19:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail Hamas Saldırısına Tepki Olarak Savaş İlan Etti

Hamas'ın Cumartesi Sabahı Saldırısı

Hamas'ın Cumartesi günü sabah saatlerindeki saldırısıyla alt üst olan İsrail 1973 yılından sonra ilk kez resmi olarak savaş ilan etti. Hamas'ın kontrolüne geçirdiği bölgelerde emniyeti tekrar sağlayan İsrail ordusu, 300 bin yedek kuvvetin seferber edildiğini belirtti.

İsrail'in Acil Operasyonu

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre ise ülkede sivillerin silahlanması için 'acil bir operasyon' başlatıldı. Sınıra yakın noktalarda yaşayan gönüllülere ilk aşamada 4 bin tüfek, mermi, kask ve kurşun geçirmez yelek dağıtılacağını bildirdi.

Bunker Buster Hareketi

İsrail ordusu Gazze'de olası bir saldırıya hazırlanırken, bölgedeki insanların şehirden ayrılması için uyarılarda bulunuyor. İsrail bugün itibariyle şiddetini artırdığı hava saldırılarına 'Bunker Buster' bombalarını da ekledi. Şehrin altının kilometrelerce uzunluğunda tünellerle kaplandığını bilen İsrail, oldukça güçlü olan 'Bunker Buster' füzeleriyle bu tünelleri hedef almayı planlıyor.