Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Hamas Gerilimi ve McDonald's Protestosu

İsrail-Hamas gerilimi küresel çapta gündeme oturdu. İsrail'in Gazze'ye saldırısı sivil ölümlerine yol açarken, McDonald's ve Starbucks gibi uluslararası markalar da İsrail destekçisi faaliyetleriyle protesto edildi.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 11:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail-Hamas Gerilimi ve McDonald's Protestosu

İsrail-Hamas Gerilimi ve McDonald's Protestosu

İsrail-Hamas gerilimi küresel çapta gündeme oturdu. 7 Ekim günü Hamas güçlerinin başlattığı operasyona karşılık veren İsrail, binlerce sivilin ölümüne neden oldu. Dünya bu savaştan sonra adeta ikiye bölündü. Bir yanda İsrail'i savunanlar, bir yanda da Gazze'nin yanında olanlar. 25 gündür süregelen savaş tüm hararetiyle devam ediyor.

Bu süreç içerisinde gündeme gelen bir konu da İsrail destekçisi faaliyetler sergileyen McDonald's oldu. İsrailli askerlere yemek göndererek ve ambalajını İsrail renklerine çevirerek gündem olan McDonald's, İngiltere'de yapılan bir eylemle protesto edildi. Filistin destekçisi bir kişi, McDonald's şubesine fareleri dökerek içerideki müşterileri panikletti.

İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etmek için gerçekleştirildiği iddia edilen bu eylem, McDonald's Türkiye'nin bağımsız olduğunu ve İsrail işletmesiyle hiçbir bağlantısı olmadığını açıkladı. McDonald's Türkiye, Gazze halkına 1 milyon dolarlık insani yardım desteği sunacağını duyurdu.

Benzer şekilde Starbucks da İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Türkiye'deki Starbucks şubelerinde Filistin atkılarıyla yapılan oturma eylemi de bu eleştirilere bir tepki olarak gerçekleştirildi.