Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Hamas Çatışmaları: Tuğba Ekinci'nin Savaşa Dair Yorumu

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken Tuğba Ekinci'nin savaşa dair yaptığı yorumlar gündem oldu. Ekinci, Türkiye'nin de savaşa girmesi gerektiğini söyleyerek tepki çekti. İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları dünya genelinde tepkilere neden oldu.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 12:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail-Hamas Çatışmaları: Tuğba Ekinci'nin Savaşa Dair Yorumu

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ederken 17 Ekim Salı akşamı Gazze Şeridi'ndeki El Ehli Hastanesi'ni vuran füze sivil halkın ölümüne sebep oldu.

Ülkemizde 3 günlük yas ilan edildi. Filistinli yetkililer, İsrail füzesinin binlerce insanın sığındığı hastanede büyük can kaybına yol açtığını duyururken ülkemizde de 3 günlük yas ilan edildi.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ve girdiği polemiklerle gündemden düşmeyen Tuğba Ekinci de süren savaşa dair yorumda bulundu. Ekinci, ülkemizin de savaşa girmesi gerektiğini söyleyerek gündem oldu.

Tuğba Ekinci paylaşımında, 'Neden savaşmıyoruz? Kimden korkuyoruz? Biz Türküz, Müslümanız, garibanın yanındayız ezdirmeyiz.' dedi.

Yaptığı her paylaşım ve açıklamayla gündeme gelmeyi başaran Tuğba Ekinci bir kez daha kendisini hatırlattı. Günlerdir süren ve adeta insanlık dramının yaşandığı İsrail-Filistin savaşı hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekinci, Türkiye'nin neden savaşa girmediğini sorunca sinirler gerildi.

Hem havadan hem karadan saldırıların devam ettiği savaşta İsrail, Gazze'yi bombardımana tutuyor. Savaş ihlali olarak değerlendirilen olay, dünyanın pek çok ülkesinde tepkilere neden oldu. Hamas tarafından 'Gazze'deki hastane saldırısı soykırımdır' açıklamasının yapıldığı kan dondurucu olay sonrası Türkiye 3 günlük yas ilan etti.

Ekinci paylaşımında, 'Neden savaşmıyoruz? Kimden korkuyoruz? Biz Türküz, müslümanız, garibanın yanındayız ezdirmeyiz. Benimle aynı düşünceye sahip misiniz Türk Efeleri?' ifadelerine yer verdi.

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Buyurun yorumlara...