Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail - Hamas Çatışmaları: İsrailliler Netanyahu'ya İstifa Çağrısı Yaptı

İsrail - Hamas çatışmaları 16. güne girerken, İsrail'de yüzlerce kişi Netanyahu'ya istifa çağrısı yaptı. İsrailli esirlerin aileleri ve destekçileri Tel Aviv'de protesto gösterisi düzenledi.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 14:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail - Hamas Çatışmaları: İsrailliler Netanyahu'ya İstifa Çağrısı Yaptı

İsrail - Hamas çatışmalarında 16’ncı güne girildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları devam ederken, Hamas tarafından 7 Ekim günü başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu’nda çok sayıda İsrail vatandaşı Gazze’ye kaçırılarak esir alınmıştı.

İsrailli esirlerin aileleri ve onlara destek vermek isteyen yüzlerce kişi Tel Aviv’de protesto gösterisi düzenledi. İsrail Savunma Bakanlığı binası önünde toplanan yüzlerce İsrailli, esir tutulan ve haber alınamayan yakınlarının resimlerini duvarlara asarak, “Çocuklarımızı eve getirin” sloganları attı.

Dünya nefesini tuttu, İsrail ile Filistin arasındaki gerilime kilitlendi.

Eli kanlı İsrail devleti, 15 günden bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarına devam etti. Kanlı bombardımanlarda henüz kundakta bebek ve çocuklar olmak üzere binlerce sivil can verdi.

İsrailliler gösteri yaparak Netanyahu'nun istifasını, başarısızlığını kabul etmesini istedi. Tel Aviv'de 'Netanyahu istifa' çağrıları! Protestocular Hamas'a: 'Çocuklarımızı verin Netanyahu'yu alın.' çağrısı yaptı.

'HAMASLI TUTUKLULARIN SERBEST BIRAKILMASINI DESTEKLİYORUM'

İsrail'deki hükümetin görevi bırakması gerektiğini dile getiren Bar, 'Bütün İsrailli esirleri evine getirmeliyiz bunun için de tüm İsrail'deki Filistinli, Hamaslı tutukluların serbest bırakılmasını destekliyorum.' dedi.

NETANYAHU'YU İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR: ELLERİN KANA BULAŞTI

'Netanyahu ellerin kana bulaştı', 'Yalnız bırakıldık', 'Esirleri hemen geri getirin' ve 'Güven kalmadı, istifa' yazılı pankartlar dikkati çekti.

ÜLKE YÖNETİMİNİ SUÇLUYORLAR

Filistinli gruplar, Gazze Şeridi çevresindeki İsrail yerleşim yerleri ve askeri noktalardan çok sayıda sivil ve askeri esir almıştı. İsrail'de her 5 Yahudi'den 4'ü, Filistinli grupların abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 7 Ekim'de başlattığı saldırı ve sonuçları konusunda ülke yönetimini suçluyor.