Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, Mecdel Şems'teki Roket Saldırısını İnceledi

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Mecdel Şems beldesinde 11 kişinin ölümüne yol açan roket saldırısını yerinde değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 00:12
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 00:12

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, Mecdel Şems'teki Roket Saldırısını İnceledi

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'nin Ziyareti

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesini ziyaret etti. Bu ziyaret, 11 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan roket saldırısının ardından gerçekleşti.

Belde Sakinleriyle Görüşme

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Halevi’nin Mecdel Şems'te yaşanan roket saldırısı sonrası belde sakinleriyle bir araya geldiği belirtildi.

Komutanlarla Değerlendirme Toplantısı

Bir diğer açıklamada ise İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin’in, saldırı sonrası 210’cu Tümen Komutanı Tuğgeneral Yair Peli ve başka üst düzey komutanlarla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiği aktarıldı. Gordin ayrıca roketin isabet ettiği futbol sahasını da yerinde inceledi.

Mecdel Şems'teki Saldırı Detayları

Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısı sonucu, aralarında çocukların bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır olmak üzere toplam 24 kişi yaralanmıştır.

İddialar ve Tepkiler

İsrail ordu sözcüsü, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından yapıldığını öne sürdü; ancak Hizbullah hareketi bu iddiaları yalanladı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise saldırıya ilişkin açıklamasında, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek ve Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek" dedi.