Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Gazze Sınırında Patlama: 5 Ölü

İsrail-Gazze sınırında meydana gelen patlamada, 5 Filistinli hayatını kaybetti. Protesto sırasında kullanılan bir cihazın patlaması sonucu gerçekleşen olayda, İsrail ordusu protestocuların askerlere bomba atmaya çalıştığını iddia etti. Gazze Şeridi'nde ise son günlerde gerilimin arttığı ve patlamada 4 Filistinlinin öldüğü bildirildi. İsrail ordusu, olayın protestolardaki şiddetli ayaklanmalardan kaynaklandığını belirtti.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 00:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail-Gazze Sınırında Patlama: 5 Ölü

İsrail-Gazze Sınırında Patlama: 5 Ölü

İsrail-Gazze sınırında meydana gelen patlamada, 5 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail-Gazze sınırında İsrail'de hapsedilen Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen protesto sırasında patlama meydana geldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, patlamada 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yetkililer, henüz patlamanın nedenine ilişkin açıklama yapmazken, patlamanın protesto sırasında kullanılmak istenen bir cihazdan kaynaklandığı öne sürüldü.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, protestocuların sınırın İsrail tarafındaki askerlere bomba atmaya çalıştıklarını iddia etti.

Gazze Şeridi'nde Gerilim Artıyor

Son günlerde gerilimin tekrar yükseldiği Gazze Şeridi'nde meydana gelen patlamada 4 Filistinli öldü, 19 kişi de yaralandı. Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Gazze şehrinin doğusunda meydana gelen patlamada 4 Filistinlinin öldüğü, 19 kişinin de yaralandığı' belirtildi. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edilen açıklamada, patlamanın neden kaynaklandığına dair bilgi verilmedi.

İsrail Filistinlileri Suçluyor

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise son saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki sınır tellerinin yakınında yüzlerce Filistinlinin katılımıyla şiddetli ayaklanmaların yaşandığı ifade edildi. Olaylar sırasında çok sayıda el yapımı patlayıcının etkinleştirildiği ve el bombalarının atıldığının gözlemlendiği ifade edilen açıklamada, olaylara müdahale etmek için bölgeye asker konuşlandırıldığı vurgulandı. Yaklaşık bir saat önce, Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerine saldırı amacıyla bir patlayıcının infilak ettirilmeye çalışıldığının tespit edildiği, bombanın Gazze tarafında patlaması sonucu çevredeki çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarılan açıklamada, olayda İsrail güçleri arasında herhangi bir kayıp yaşanmadığına işaret edildi.