Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Gazze'deki Güvenli Bölgenin Boşaltılmasını İstedi

İsrail, daha önce güvenli ilan ettiği Gazze bölgesinden Filistinlilerin derhal ayrılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 17:51
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 17:51

İsrail Gazze'deki Güvenli Bölgenin Boşaltılmasını İstedi

İsrail'den Gazze Şeridi'nde Acil Tahliye Çağrısı

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde süren saldırılar, İsrail'in daha önce "güvenli" olarak ilan ettiği bölgelere de sıçramış durumda. İsrail, bu bölgelerde "operasyon'' planladığını duyurarak, bölge sakinlerinin derhal tahliye edilmesini istedi.

Ordu Sözcüsünden Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Gazze kent merkezindeki Eş-Şüheda ve el-Bureyc gibi bölgelerin tekrar güvenli olmayacağını belirtti. Adraee, halkın hemen El-Mevasiye yönelmesini talep etti.

Filistinliler Tahliye Olmak Zorunda Kaldı

Gözler önünde yaşanan bu durum, yüzlerce Filistinlinin, aileleriyle birlikte yola düşmesiyle sonuçlandı. Araç bulamadan yürüyerek bölgeden ayrılmaya çalışan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bu gruptaki Gazzelilerin, yanlarına alabildikleri sadece birkaç parça eşya bulunmakta.

Geçmişteki Bombardıman ve Kayıplar

İsrail, güvenli olduğunu iddia ettiği Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği hava saldırısında yarısı kadın ve çocuk olmak üzere toplam 90 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 7 Ekim'den bu yana ise, Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda 39 bin 324 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralananların sayısının ise 90 bine yaklaştığı bildirilmektedir.