Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Filistin Saldırıları: Kara Bayrak ve Siyah Sancak Sembolleri

İsrail-Filistin saldırılarında tansiyon artarak devam ediyor. İran ve Lübnan'dan gelen tepkilerle birlikte kara bayrak ve siyah sancak sembolleri de ön plana çıktı. Kara bayrak, cihadı simgelerken siyah sancak ise intikam işaretidir.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 04:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail-Filistin Saldırıları: Kara Bayrak ve Siyah Sancak Sembolleri

İsrail-Filistin saldırılarında tansiyon artarak devam ediyor.

Hastane bombalayan İsrail, dünyayı ayağa kaldırdı. Kadın, yaşlı ve çocukların olduğu hastane çadırı, adeta mezarlığa döndü. İslam ülkelerinden tepkiler bir bir gelmeye başladı. Lübnan Hizbullah'ı 'intikam yemini' ederken, İran ise 'kara bayrak' göndere çekti.

Kara Bayrak

Kara bayrak sembolü Siyah üstüne beyaz Arapça harflerle Kelime-i Tevhid yazılı bayrak, cihadı simgeliyor. Bayrağın tek renkli karalığı, her türlü ezici ve baskıcı yapının inkârını temsil etmektedir. Kara bayrak aynı zamanda büyük bir yas ve üzüntüyü ifade etmek için de kullanılır. Razavi Türbesi'nde kara bayrak çekilmesi, muhtemelen dini veya toplumsal bir trajedinin veya önemli bir ölümün yaşandığını belirtmek amacıyla yapılmış olabilir.

İsrail'in Saldırıları

7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren İsrail Gazze'de saldırıların dozunu daha da artırdı. Kadın, çocuk dinlemeyen işgalci İsrail Filistinlileri fosfor bombalarıyla vururken Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Bölgede elektriği suyu ve gıda gidişini kesen İsrail'e ABD silah desteği sağlıyor. Batı ise savaş suçuna karşı gözlerini kapatıyor.

Yeni Bir Savaş Suçu

Son olarak sivilleri katletmek için fosfor bombası kullanarak büyük bir vahşete imza atan işgalci İsrail El-Mamedani Hastanesi'nin avlusunu hedef alarak yeni bir savaş suçu işledi. Kan dolduran vahşet sonrası çocuk ve kadınların da içerisinde yer aldığı yüzlerce kişi şehit edildi.

İran'ın Tepkisi

Yaşanan katliamın ardından İran'ın Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne 'İntikam' çağrısını temsil eden siyah sancak çekildi.

Siyah Sancak

Siyah bayrak intikam işareti ve askerleri savaşa yönlendirirken giyilen başlığın rengdir. Bağdat'tan hüküm süren Abbasi Hanedanı (750-1258), Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in akrabalarının öldürülmesi ve Kerbela Savaşı'nın anısına yas sembolü olarak siyah rengi almıştır.