Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Filistin Çatışması ve Alman Ordusunun Kıbrıs'a Hareketi

İsrail-Filistin çatışması devam ederken, bölgedeki askeri hareketlilik artıyor. Alman ordusu özel kuvvet birliklerini Kıbrıs'a gönderirken, ABD ise uçak gemilerini Doğu Akdeniz'e gönderdi.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 00:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail-Filistin Çatışması ve Alman Ordusunun Kıbrıs'a Hareketi

İsrail-Filistin Çatışması ve İsrail Ordusunun Gazze'ye Yönelik Saldırıları

İsrail-Filistin çatışması ve İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları devam ederken, bölgedeki askeri hareketlilik artıyor.

Alman Ordusunun Kıbrıs'a Özel Kuvvet Birliklerini Göndermesi

Son olarak Alman ordusu, özel kuvvet birliklerini Kıbrıs adasına gönderdi. Alman ordusuna mensup özel kuvvet birliklerini taşıyan bir uçak, Amerikan ve İngiliz askerlerinin de bulunduğu Güney Kıbrıs'taki bir askeri üsse iniş yaptı.

Alman Özel Kuvvetlerinin İsrail Ordusuyla Rehine Kurtarma Operasyonlarında İşbirliği Yapması

Öte yandan konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Avrupa basınında çıkan haberlere göre, Alman özel kuvvetlerinin, Hamas'ın elinde tutulan Alman uyruklu rehinelerin kurtarılmasında İsrail ordusu ile birlikte çalışacağı iddia edilmişti.

ABD Uçak Gemilerinin Doğu Akdeniz'e Gönderilmesi

İsrail-Filistin çatışmasında Tel Aviv yönetimine tam destek veren ABD, aralarında USS Dwight D. Eisenhower ve USS Gerald R. Ford uçak gemilerinin de bulunduğu büyük bir donanmayı Doğu Akdeniz'e göndermişti.