Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Filistin Çatışmalarında Mısır'ın Uyarısı

İsrail-Filistin çatışmalarında Mısır'ın İsrail'i saldırılar konusunda uyardığı iddia edildi. Ancak İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu haberlerin yalan olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 20:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail-Filistin Çatışmalarında Mısır'ın Uyarısı

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 5’inci gününe girerken, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Michael McCaul, Mısır’ın saldırılar konusunda İsrail’i uyardığını açıkladı.

McCaul, Mısır'ın 3 gün önce İsraillileri böyle bir olayın olabileceği konusunda uyardığını biliyoruz. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama bir uyarı verildi. Sanırım sorun hangi seviyede olduğuydu” dedi.

NETANYAHU, MISIR UYARILARINA YÖNELİK HABERLERİ YALANLAMIŞTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Mısır’ın saldırıdan önce İsrail’i uyardığı yönündeki haberlere değinmiş, söz konusu haberleri yalanlayarak böyle bir uyarının olmadığını belirtmişti.

Mısır'ın İsrail'i Saldırılar Konusunda Uyardığı İddia Edildi

Hamas ve İsrail'in karşılıklı saldırıları devam ederken Mısır'ın İsrail'i saldırılar konusunda önceden uyardığı iddia edildi. Mısırlı yetkili İsrail'in Gazze'den gelen tehdidi göz ardı ettiğini öne sürdü. Ancak İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, haberin tamamen yalan olduğu ifade edildi. İsrail Başbakanlığı açıklamasında, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Mısır'dan önceden mesaj aldığı yönündeki haberler kesinlikle yalan denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Mısır'dan önceden bir haber gelmedi. Başbakan, hükümetin kurulmasından bu yana Mısır istihbaratıyla doğrudan ya da dolaylı bir şekilde ne görüştü, ne konuştu.