Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ispanak: Su İçeriği Yüksek ve Sağlığa Faydaları

Vücudunuzun sağlıklı çalışabilmesi için sıvı tüketimi çok önemlidir. Sıvı tüketimi dendiğinde aklımıza ilk olarak su gelir. Ancak en az su kadar önemli besinler de vardır. Bupa'dan derlediğimiz habere göre, her meyve veya sebzenin su oranı yüksek değildir, ancak ıspanak %93 oranında su içerir. Aynı zamanda bir süper gıdadır ve vücudunuzu ve zihninizi dengede tutmaya yardımcı olan vitamin ve minerallerle doludur. İşte en az su tüketimi kadar önemli olan ıspanağın sağlığa faydaları...

Yayın Tarihi: 27.10.2023 08:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ispanak: Su İçeriği Yüksek ve Sağlığa Faydaları

Günlük Su İhtiyacı ve Ispanak

Günlük ne kadar su içmeniz gerektiği kiminle konuştuğunuza bağlı olarak değişir. Ancak Harvard, cinsiyetinize bağlı olarak 11 ila 16 bardak arası su önermektedir. Su ihtiyacınızı sadece musluktan içtiğiniz suyla karşılamazsınız. Yiyeceklerden de su alırsınız. RDN beslenme ve sağlıklı yaşam yazarı Malina Malkani, sıvı alımımızın yaklaşık yüzde 80'inin sıvılardan, yüzde 20'sinin ise sulu meyve ve sebzelerden geldiğini belirtiyor.

Ispanak: Mükemmel Bir Su Kaynağı

Ispanak, su ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olacak en iyi yiyeceklerden biridir. ABD Tarım Bakanlığı'na göre, ıspanak kavun, çilek ve karpuzla birlikte en çok su içeren besinler arasında yer almaktadır. Ayrıca ıspanak çeşitli öğünlere eklenebilecek kadar çok yönlü bir sebzedir. Salatalara eklenebilir, sandviçlere katılabilir veya yemeklerin üzerine serpilebilir. Ayrıca meyveli smoothie'lere de kolayca eklenebilir.

Diğer Yüksek Su İçeriğine Sahip Besinler

Ispanak dışında, salatalık, marul, domates ve kabak gibi diğer sebzeler de yüksek su içeriğine sahiptir. Bu sebzeler de günlük su ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olabilir. Ancak unutmayın ki su ihtiyacınızın sadece yüzde 20'si yiyeceklerden karşılanır, bu yüzden su tüketiminizi ihmal etmemeniz önemlidir.

Ispanağın Sağlığa Faydaları

Ispanak sadece su içeriği yüksek olan bir sebze değildir, aynı zamanda birçok sağlık faydası da sunar. Ispanak antioksidanlar açısından zengindir ve oksidatif stresle savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca göz sağlığını korur, kanseri önler, kan basıncını dengeleyebilir ve birçok önemli vitamin ve mineral içerir.