Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ispanağın Suyu: Sağlığınız İçin Bir Yudum

Ispanak suyu, göz sağlığını destekler, kansızlık sorununu giderir, kanser riskini azaltır, kemik gelişimini destekler ve kan basıncını dengeleyebilir.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 15:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ispanağın Suyu: Sağlığınız İçin Bir Yudum

Göz sağlığını destekler

Ispanak suyunun içeriğinde bulunan lutein ve zeaksantin adı verilen antioksidan türleri görüş kalitesini artırmada önemli bir etkiye sahip. Ispanak suyunda bulunan A vitamini sayesinde göz merceği büyük oranda güçleniyor ve görme kaybı riski azalıyor. Ayrıca pek çok hastanın yaşadığı göz kuruluğu sadece ıspanak suyu tüketerek bile düzelebiliyor.

Kansızlık için birebir

Hamilelik dönemi ve ergenlik gibi yaşamın bazı evrelerinde kansızlık görülebilir. Kansızlığın belli başlı sebeplerinden biri ise demir eksikliği. Ispanak demir yönünden zengin bir besin. 100 gram ıspanakta 2,5 mg demir bulunuyor. Kansızlık sorunuyla başa çıkmaya çalışan kişiler günlük veya haftalık olarak belirli periyotlarla taze ıspanak suyu tüketebilir.

Kanserin başlıca düşmanı olan flavonoid, ıspanağın yapısında bir hayli fazla.

Mideden akciğer kanserine kadar birçok türü bulunan bu ölümcül hastalığın vücudunuzda oluşma riskini ıspanak suyu tüketerek azaltabilirsiniz.

Kemik gelişimi için önemli

Büyüme çağındaki çocukların kemik gelişimi devam ettiği için bazı takviye besinlerle bu süreci desteklemek gerekiyor. Ayrıca yaşa bağlı görülen kemik erimesi hastalığında da kemik gücünü arttırıcı besinler önem taşıyor. Örneğin K vitamini kemik gelişimini destekliyor. Ispanakta da kayda değer miktarda K vitamini bulunuyor. Taze hazırlanmış ıspanak suyu her yaştan insanın kemik ve eklem gücüne olumlu etki edebilir.

Kan basıncını dengeleyebilir

Ispanak suyunun içinde önemli miktarda kan basıncını düşürmeye yardımcı olan nitrat isimli madde bulunur. Doktorunuza danışarak kan basıncını dengelemek için ıspanak suyu tüketebilirsiniz.