Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İslam Memiş'ten FLAŞ açıklama! 'Ağustos ayına DİKKAT' dedi ve şok GRAM ALTIN 5362 TL açıklaması yaptı

Halk arasında yaptığı ekonomideki altın yorumlarının doğruluk payı nedeni ile 'Altın Kahini' olarak ta anılan Para Piyasaları uzmanı finansal analist İslam Memiş'ten Ağustos ayı için flaş açıklamalar geldi. Dolarda yükseliş sürecek mi? Elinde doları olanlar ne yapmalı? Dolar karşısında en kârlı araçlar ne olacak? Altın yükselir mi? sorularını Memiş yanıtladı.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 19:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İslam Memiş'ten FLAŞ açıklama! 'Ağustos ayına DİKKAT' dedi ve şok GRAM ALTIN 5362 TL açıklaması yaptı

İslam Memiş'ten FLAŞ açıklama! 'Ağustos ayına DİKKAT' dedi ve şok GRAM ALTIN 5362 TL açıklaması yaptı

Halk arasında yaptığı ekonomideki altın yorumlarının doğruluk payı nedeni ile 'Altın Kahini' olarak ta anılan Para Piyasaları uzmanı finansal analist İslam Memiş'ten Ağustos ayı için flaş açıklamalar geldi. Son yıllarda giderek artan döviz kuru artışı sonrası Türk Lirasının değer kaybı ile birlikte milyonlarca vatandaş ve yatırımcı ellerindeki TL birikmişlerini dolar, altın, euro gibi yabancı ve uluslararası geçerliliği olan yatırım araçlarına yöneltti.

İslam Memiş'ten FLAŞ açıklama! 'Ağustos ayına DİKKAT' dedi ve şok GRAM ALTIN 5362 TL açıklaması yaptı- Memiş, Ağustos ayına girilmesi ile birlikte yatırımcılara ' Bu ay karar verme ayı' diyerek flaşm açıklamalarda bulundu. Dolarda yükseliş sürecek mi? Elinde doları olanlar ne yapmalı? Dolar karşısında en kârlı araçlar ne olacak? Altın yükselir mi? sorularını Memiş yanıtladı.

'Doları bir yatırım aracı olarak görenler, TL bazlı yine en az kazandıran enstrümanı tercih etmiş oldu.' ifadeleri ile söze başlayan Memiş, piyasalar ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

ORTA VADELİ PROGRAM (OVP):

Eylül ayında açıklanması beklenen programın içinde dolar talebinin önüne geçmek ve TL’yi desteklemek için yeni bir enstrüman açıklanabilir. Enflasyon karşısında enflasyon getirisi olacak bu ürün, dolar talebinde azalmaya neden olabilir. Eğer yeni bir ürün açıklanırsa dolar/TL kurunda 26,60-26,30 lira seviyelerini görmek mümkün olabilir.

DOLAR ENDEKSİ (DXY):

Dolar endeksi 102-103 aralığında. Yükselişin kalıcı olmayacağını öngörüyorum. Yıl sonuna kadar 92-94 bandına kadar gerilemesi mümkün olabilir.

EUR/USD PARİTESİ:

1,0912 seviyesine gerileyen parite, yıl sonuna kadar 1,15’i test edebilir. Dolar endeksinin gerilemesi, ECB’nin faiz artırma süreci gibi nedenler pariteyi pozitif yönde destekleyebilir.

Ağustos dolar yatırımcısı için önemli bir ay. Karar verme ayı.