Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansı'nda Vurgular

Diyanet Başkanı Erbaş, İslam'ın çözümler sunması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 15.10.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 15.10.2024 16:19

İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansı'nda Vurgular

Diyanet Başkanı Erbaş'tan Çarpıcı Mesajlar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İslam Barış ve İyilik Dinidir" konulu konferansa video mesaj ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

İslam'ı Yaymak ve Barış İnşası

Erbaş, İslam düşüncesinin çağın sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini belirtti. "İnanca, bilgiye, bilince ve güzel ahlaka dayalı bir hayat tasavvuru geliştirmeli ve bunu tüm insanlığa sunmalıyız." dedi.

Küresel Sorunlarla Yüzleşme

Başkan Erbaş, "Müslümanlar, tarihsel ve kültürel mirasın varisleri olarak barış ve huzuru sağlayacak bir medeniyet inşa etmelidir." şeklinde konuştu. Ayrıca, birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

İslam Karşıtlığı ve İnsanlık Sorunu

Erbaş, İslam'ı hedef alan nefret söylemlerinin sadece Müslümanları değil, tüm insanlığı etkilediğini vurgulayarak, "Bugün savaşlar, terör ve açlık gibi sorunlarla karşı karşıyayız. İslam coğrafyasındaki tefrika ve şiddet sorununu çözmek zorundayız." dedi.

Alimlerin Rolü ve Kardeşlik Bilinci

Bunun için alimlere büyük görevler düştüğünü belirten Erbaş, ırkçılık ve mezhepçiliğe karşı durmanın gerekliliğine işaret etti. Kardeşlik bilincinin canlı tutulmasının önemini vurgulayarak, "Hep birlikte aramızdaki ortak zeminleri güçlendirmeliyiz." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından "İslam Barış ve İyilik Dinidir" başlığıyla düzenlenen konferansın açılışına video mesajla katıldı.