Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İşkodra'da Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başlıyor

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenliyor. Kurslar, 9-60 yaş arası katılımcılarla gerçekleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 21:01
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 21:01

İşkodra'da Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başlıyor

İşkodra’da Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Arnavutluk'un kuzeyinde bulunan İşkodra şehrinde geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenliyor. Bu etkinlik, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Kurslar ve Katılımcılar

Tiran Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Oğuzhan Sakoğlu, düzenledikleri okçuluk kursları hakkında basına açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki Okçular Vakfı ile işbirliği içinde gerçekleştirdiklerini belirten Sakoğlu, “Uzun bir zamandır okçuluk kursları veriliyor. Bu yıl iki farklı okçuluk kursu düzenledik ve şu anda İşkodra'da devam etmekteyiz.” dedi.

Planlanan Diğer Etkinlikler

Sakoğlu, yalnızca okçuluk eğitimi vermekle kalmayıp, aynı zamanda çeşitli kültürel faaliyetler de düzenlediklerini ifade etti. “Konsere, sergilere, bilimsel konferanslara ve sanat kurslarına ev sahipliği yapıyoruz.” diyerek, kültürel işlevlerin önemini vurguladı.

Türkçe Öğretimi ve Katılım Sayıları

İşbirlikleri sayesinde Tiran ve İşkodra'da bugüne kadar 10 binin üzerinde kişi Türkçe öğrenme fırsatı buldu. Geleneksel Türk okçuluğu kursu ise 1 Ekim itibarıyla başladı ve 15 Kasım'a kadar devam edecek. 9-15 yaş ve 16-60 yaş aralığındaki 30 katılımcının yer alacağı kurs, geleneksel okçuluk becerilerini öğretmeyi hedefliyor.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde geleneksel Türk okçuluğu...

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde geleneksel Türk okçuluğu kursu düzenliyor.