Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'tan Batı'ya insanlık dersi: Gazzeli mültecileri kabul etmeye hazırız

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonucu mahsur kalan Gazzeli mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını açıkladı. Yusuf, İngiltere hükümetini acil adım atmaya çağırdı ve İskoçya'nın bu korkunç saldırılara maruz kalanlara güvenlik ve sığınak sunan ilk ülke olmaya istekli olduğunu belirtti. Ayrıca, İskoçya'nın hastanelerinin Gazze'deki yaralıları tedavi etmeye hazır olduğunu da söyledi.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 16:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'tan Batı'ya insanlık dersi: Gazzeli mültecileri kabul etmeye hazırız

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısıyla başlayıp İsrail'in misillemesine dönüşen savaşta, İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un kayınvalidesi ve kayınpederi Gazze'de mahsur kaldı.

Müslüman olan Yusuf, aile üyelerinin hasta olan bir akrabalarını ziyaret için İsrail ablukası altındaki Gazze'ye gittikleri bilgisini verdi.

İskoç başbakan, daha sonra kayınvalidesi Elizabeth el Nakla'nın Gazze Şeridi'nde kaydedilmiş bir videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

SES GETİREN RÖPORTAJ

Bir anda tüm gözlerin çevrildiği Hamza Yusuf, geçen hafta verdiği bir röportajda ise, Birleşik Krallık hükümetinin Filistinlilerin yaşamına İsraillilerinki kadar değer vermediğini söyledi.

Hamza Yusuf, İskoçya'nın Gazzeli göçmenleri kabul edebileceğini söyledi.

HASTANELER GAZZELİ YARALILARI TEDAVİ EDECEK

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın kendisiyle henüz iletişim kurmadığını da paylaşan İskoçya Başbakanı, son yaptığı açıklamalarla yine gündemi belirledi.

Filistin ve İsrail'in ortak komşuları Ürdün ve Mısır, savaş nedeniyle Gazze'den kaçmayı başaran mültecilere ev sahipliği yapmak istemediklerini duyurdu.