Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İskenderiye'de İsrail Turistlerine Saldırı: 2 İsrailli ve 1 Mısırlı Öldü

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir polis tarafından açılan ateş sonucu 2 İsrailli turist ve bir Mısırlı rehber hayatını kaybetti. Polis gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mısır'da İsrail karşıtlığı son yıllarda artış göstermiştir.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 13:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İskenderiye'de İsrail Turistlerine Saldırı: 2 İsrailli ve 1 Mısırlı Öldü

Mısır'ın İskenderiye kentinde İsrailli turistlere saldırı

Mısır'ın İskenderiye kentinin Menşiyye bölgesinde Mısırlı bir polis tarafından açılan ateş sonucu iki İsrailli turist ve onlara eşlik eden Mısırlı rehberin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İskenderiye'de bir polis tarafından açılan ateş sonucu iki İsrailli turist yaşamını yitirdi. Ateş açan polis ise gözaltına alındı. Mısır resmi makamlarından olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Yerel basında çıkan haberler

Mısır yerel basınında çıkan haberlerde, bir polisin İskenderiye'nin turistik bölgesinde 2 İsrailliye ateş açarak öldürdüğü yazıldı. Saldırıda bir Mısırlı da hayatını kaybetti. Mısır güvenlik teşkilatlarıyla yakın bağları olan Extra News televizyon kanalı polisin gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. AFP'nin geçtiği 'Son dakika' haberinde ise saldırıyı İsrail'in doğruladığı ifade edildi.

Yerel basına yansıyan yeni detaylar

Yerel basına yansıyan yeni detaylarda polisin 'kişisel silahını' kullanarak rasgele ateş açtığı belirtildi. Söz konusu haberlerde ayrıca 4 kişinin yaralandığı da hatırlatıldı. Sosyal medyada dolaşan amatör bir videoda, en az üç ambulansın kurbanları hastanelere götürdüğü görüldü. Mısır onlarca yıl önce İsrail'le barıştı ve İsrail-Filistin çatışmasında uzun süre arabuluculuk yaptı. Ancak ülkede son yıllarda İsrail karşıtlığı önemli ölçüde artış gösterdi.