Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İşgalci İsrail, Filistin'de Vahşetini Sürdürüyor

İşgalci İsrail, Filistin'de vahşetini sürdürüyor. Gazze'yi abluka altına alan İsrail, bölgeyi elektriksiz ve yakıtsız bıraktı. Hava saldırılarında yüzlerce sivil hayatını kaybetti. İsrail askerleri, Filistinlilerin kutsal mekanlara geçişlerinde güç kullanıyor. İsrail'in lağım suyu ile müdahale ettiği olaylar büyük tepki çekti. CHP yandaşı gazeteci Nevşin Mengü ise İsrail'i aklama çabasına girdi.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 00:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İşgalci İsrail, Filistin'de Vahşetini Sürdürüyor

İşgalci İsrail'in Filistin'deki Vahşeti

İşgalci İsrail, Filistin'de vahşetini sürdürmeye devam ediyor. Çoluk çocuk demeden onlarca kişiyi Batı'nın da desteğini arkasına alarak katlediyor. Gazze'yi abluka altına alan İsrail, bölgeyi elektriksiz ve yakıtsız bıraktı. Hava saldırılarında ise yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

Öte yandan İsrail askerleri, Filistinlilerin kutsal mekanlara geçişlerinde de güç kullanıyor. Filistinlilerin ibadetlerine dahi tahammül edemeyen İsrail, geçtiğimiz cuma namazı sırasında Mescid-i Aksa'ya girmelerine engel oldu. Girmeye çalışanlara plastik mermi, gaz bombası ve lağım suyu ile müdahale etti.

Gazetecilerin Gözünden İsrail'in Vahşeti

Gazeteci Metan, yaşananları şu şekilde ifade etti: 'Kudüs'teyiz, hemen arkamızda Mescid-i Aksa var. Bir detay paylaşmak istiyorum. Cuma namazı öncesi İsrail polisi vatandaşları buraya almak istemedi. Vatandaşlar yollara seccadelerini açtı tam namaz kılacaklardı ki bir arbede yaşandı. İşgalci İsrail askerlerinden insanlık dışı muamele! İsrail polisi biber gazı attı ve TOMAlarla saldırdı. Gerçekten TOMAlar geldikten sonra inanılmaz bir koku geldi. Kötü kokunun sebebini merak ettik ve TOMAlarla atılan suyun tazyikli suyun lağım suyu olduğunu öğrendik. Bu insanlık adına çok üzücü bir durum.'

Gazeteci Fulya Öztürk de lağım suyuna maruz kalanlar arasında olduğunu belirterek, 'İsrail polisinin şiddetini bu kadar yakından görmek, masum insanların üzerine hiçbir protestoya başlamadan namaz kılarken TOMAyla müdahale ettiler. TOMAnın içindeki su kanalizasyon suyuymuş' dedi.

Medyada İsrail'i Aklama Çabaları

İsrail'in vahşetine karşı sessiz kalan Batı medyasının yanı sıra, CHP yandaşı gazeteci Nevşin Mengü de İsrail'i aklama çabasına girdi. Mengü, İsrail'in Filistinli Müslümanların üzerine lağım suyu sıkmadığını iddia ederek, söz konusu maddenin İsrail'in ihraç etmeye çalıştığı 'skunk' adlı kimyasal bir madde olduğunu ileri sürdü. Ancak geçerli bir kanıt sunamayan Mengü, 'yanlışı doğruya karıştırmamak' gerektiğini savundu.

Algı Operasyonları ve Gerçekler

Nevşin Mengü, daha önce de İsrail lehine algı operasyonlarına girişmişti. Ancak gerçekler ortaya çıktığında İsrail'in zulmünü gizlemek mümkün olmadı. İsrail'in Filistin'e yönelik vahşeti devam ederken, dünya kamuoyunun bu konuda duyarlı olması ve adaletin sağlanması gerekmektedir.