Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri okullara saldırdı

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri Nablus'ta bir okula saldırdı ve okulu kapatma kararı aldı. Siyonist birlikler, öğrencilere ses bombası ve göz yaşartıcı gaz attı. Ayrıca başka bir bölgede 27 okulun öğretmenlerinin derslere erişimini engelledi. Son aylarda Siyonist birlikler Filistin topraklarında birçok okulu yıktı. Filistin Eğitim Bakanlığı, bu uygulamaların öğrencilerin güvenli ve ücretsiz eğitim hakkının ihlali olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 03.10.2023 16:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri okullara saldırdı

İşgal altındaki Batı Şeria kenti Nablus'un vali vekili Gassan Dağlas, okulu kapatma kararının öğrencilerin güvenliğini sağlamak için olduğunu söyledi.

Yerel basında, Siyonist birliklerin bir gün önceki baskın sırasında okuldaki Filistinli öğrencilere doğrudan ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kapsülleri attığı da yer aldı. Onlarca çocuk da dumandan etkilendi. Siyonist birlikler ayrıca El Halil şehrinin güneyinde yer alan Masafer Yatta bölgesindeki 27 okulun öğretmenlerinin derslere erişimini engelledi. Rejim güçleri eğitim merkezlerine giden yolları kapatmak için bariyerler kurdu.

İşgalci Yahudiler okulları yıktı

Son aylarda Siyonist birlikler işgal altındaki Filistin topraklarında çok sayıda okulu da yıktı. Filistin Eğitim Bakanlığı daha önceki bir açıklamasında okulların yıkılmasının “iğrenç bir suç” olduğunu söylemişti. Bakanlık açıklamasında, “Bu uygulamalar öğrencilerin güvenli ve ücretsiz eğitim hakkının açık bir ihlali haline geldi.” ifadelerine yer verdi.