Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İş Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'ta Zamanaşımına Uğramış Hesap Sorgulaması

İş Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'ta parası olan herkesi ilgilendiren zamanaşımına uğramış hesap sorgulaması için e-Devlet sistemi kullanılabilir. Vatandaşlar yatırım kuruluşlarında bulunan ve zaman aşımına uğrayacak hesaplarını sorgulayabilirler. Zamanaşımı süresi, hesapta yapılan son işlem veya verilen talimat tarihinden başlamaktadır.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 11:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İş Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'ta Zamanaşımına Uğramış Hesap Sorgulaması

İş Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'ta parası olan herkesi ilgilendiriyor

Hemen e-Devlet sistemi üzerinden İş Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'ta parası olan herkesi ilgilendiriyor. Vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden bu sorgulamayı gerçekleştirmeleri gerekiyor. Açıklamaya göre, vatandaşlar zamanaşımına uğramış hesapları görebilirler. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi sosyal medya hesabı üzerinden duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar yatırım kuruluşlarında bulunan; zaman aşımına uğrayacak ve uğramış hesaplarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şöyle denildi:

Yatırım kuruluşlarında bulunan; zaman aşımına uğrayacak ve zaman aşımına uğramış yatırım hesaplarınızı, kendi adınıza ve mirasçısı olduğunuz kişi adına @ekapi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

10 Yıllık zaman aşımı nasıl belirlenir?

On yıllık zamanaşımı süresi, hesabınızda yaptığınız son işlem veya verdiğiniz talimat tarihinden başlamak üzere hesaplanıyor.