Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran'da Şah Çerağ Türbesine DEAŞ Tarafından Saldırı

DEAŞ terör örgütü tarafından üstlenilen ve geçen sene en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, İran'da bulunan, Şah Çerağ Türbesine yine saldırı yapıldı. Şah Çerağ, İran'ın Şiraz şehrinde Şiilerin 8. imamı Ali er-Rızâ'nın kardeşleri Seyyid Emir Ahmed ile Mir Muhammed'in mezarlarının bulunduğu tarihi cami ve türbe olarak geçiyor.

Yayın Tarihi: 13.08.2023 20:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İran'da Şah Çerağ Türbesine DEAŞ Tarafından Saldırı

İran'da Şah Çerağ Türbesine Saldırı

DEAŞ terör örgütü tarafından üstlenilen ve geçen sene en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, İran'da bulunan, Şah Çerağ Türbesine yine saldırı yapıldı. Çok sayıda emniyet mensubu ve ambulans sevk edildi.

İran İçin Önemi Büyük Şah Çerağ Türbesine Saldırı Yapıldı

Şah Çerağ, İran'ın Şiraz şehrinde Şiilerin 8. imamı Ali er-Rızâ'nın kardeşleri Seyyid Emir Ahmed ile Mir Muhammed'in mezarlarının bulunduğu tarihi cami ve türbe olarak geçiyor. Bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, 7 yaralıların Şiraz Devlet Hastanesine kaldırıldı. 2 yaralanın ise ameliyata alındığı bildirildi.

İran Şiraz Valisi: Zanlı Yakalandı

İran'ın Şiraz vilayet valisi zanlıların yakalandığını söyledi. Güvenlik önlemlerinin alındığı ve yararlıların hastaneye sevk edildiği gelen bilgiler arasında. Şirazi Valisi, 1 can kaybı ve 7 yaralı olduğunu belirtti.

Saldıryı DEAŞ Üstlendi

Yapılan saldırıyı DEAŞ üstlenirken, yakalanan zanlının üzerinden 8 şarjör mermi çıktı.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Soruşturma Başlattı

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, saldırı için acil soruşturma başlattığını açıkladı.

Geçen Yıl da Saldırı Düzenlenmişti

Şah Çerağ Türbesi'ne geçen yıl ekim ayında da silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucu 13 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının faillerinden ikisi, 8 Temmuz 2023'te idam edilmişti.